2022. május 19., 13:58
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A város első polgármestere és kora volt a témája a nyugdíjasok számára meghirdetett tavaszi helytörténeti vetélkedőnek. A május 18-án megrendezett forduló állomásait a Dumtsa 150 séta útvonalán jelölték ki, a játékos versenyen három, öt-öt fős csapat mérte össze tudását.

Évente két alkalommal rendez játékos helytörténeti vetélkedőt nyugdíjasoknak a város. A 2022 tavaszi forduló a Dumtsa 150 rendezvénysorozat keretében, a város első polgármesterének jubileuma köré szerveződött. A vetélkedőn a város három nyugdíjas klubja vett részt, a Gondozási Központ csapata, a Szentendre Gyökerei Hagyományőrző Társaság és a Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub.  A Szentendrei Nyugdíjas Polgári Egyesület csapata ezúttal egészségügyi okokból nem lehetett ott a vetélkedőn.

A közel 2 órás vetélkedő feladatait Komáromi Raisz Borbála állította össze, az önkormányzat dolgozói segítségével ő vezette végig a résztvevőket a Dumtsa 150 séta tematikáját követő állomásokon. A csapatok a szervezők segítségével előre készülhettek a versenyre: egy-egy könyvet kaptak a felkészüléshez.

A Dumtsa Jenő korát bemutató izgalmas sétát követően a csapatok egy feladatsor kitöltésével adtak számot tudásukról a Tourinform Iroda udvarán. Ugyanitt került sor az eredményhirdetésre: az első helyen a Szentendre Gyökerei Hagyományőrző Társaság végzett, őket követte a Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub és a Gondozási Központ csapata.

A résztvevőket a szervezők szendvicsekkel, rétessel látták vendégül az esemény zárásaként. Minden csapattag kapott egy kis ajándékcsomagot is.

A vetélkedőt a tervek szerint minden ősszel és tavasszal megrendezik a nyugdíjasok számára.

(A képeket Boda Anikónak köszönjük.)