2021. szeptember 14., 12:39
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A család szervezésében ünnepélyes keretek között leplezik le szeptember 17-én, 16 órakor a közterület új névtábláját és a téren felállított kopjafát. Dragon Pál országgyűlési és önkormányzati képviselő halálának tizedik évfordulója alkalmából tavaly kezdeményezte a városvezetés, hogy nevét közterület viselje.

Az ünnepségen beszédet mond Fülöp Zsolt polgármester, Kun Csaba, a Szentendrei Petőfi Kulturális és Hagyományőrző Egyesület elnöke és Dragon József, a képviselő testvére. Stefanek János, a kopjafa készítője bemutatja az emlékoszlopot.

Az ünnepségre szeretettel várják Dragon Pál barátait, tisztelőit és minden érdeklődőt.

Helyszín: a régi pismányi buszforduló, a Barackos út, Tátika utca, Kömény utca találkozásánál
Időpont: szeptember 17., péntek, 16 óra

dr. Dragon Pál
Dragon PálDr. Dragon Pál közismert és közmegbecsülésnek örvendő ember volt, akit pártállástól függetlenül sokan elfogadtak és kedveltek. A rendszerváltás előtt ellenzéki aktivista volt, majd a Független Kisgazdapárt, később a Magyar Demokrata Fórum színeiben politizált. Dolgozott a szentendrei képviselő-testület tagjaként, az MDF Pest megyei elnöke, a párt tagja volt 14 éven át, több ciklusban országgyűlési képviselő. 2010. április 18-án, 65 éves korában hunyt el.