2024. február 27., 19:05

A Csevej Immánuel 100. jubileuma alkalmából megfordul a világ: ezúttal az alapító-házigazda, Kellár F. János Immánuel kerül a vendég szerepébe, akihez a műsor történetének másfél évtizedéből érkeznek majd meglepetésvendégek.

Szó fog esni múltról, jelenről, jövőről, kulisszatitkokról, s számos anekdotát is ígér az est. Az ünnepséget Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere nyitja meg, a házigazda páros szerepét pedig ezúttal Vörös Márta és Balázs László Gábor előadóművész tölti be. A rendhagyó esemény különlegességét tovább fokozza, hogy Immánuel ezen a napon ünnepli 40. születésnapját, amelynek apropóján a rendezvényt követő állófogadáson közös koccintás várható.

A Csevej Immánuel egy kulturális–művészeti–karitatív programsorozat, amelyet 2010-ben Kellár F. János Immánuel író, műsorvezető, művészettörténész, a Gizella-díj létrehozója, a Jóra Való Törekvés Alapítvány vezetője alapított, aki azóta is az est házigazdája és producere. A 2016-ban Civil Szervezet díjjal kitüntetett műsor elsősorban Szentendrén, de néhány esetben az országkülönböző pontjain és az országhatáron kívül is készít beszélgetéseket, tart forgatásokat. A korábban havi, jelenleg negyedéves nonprofit rendezvény a kezdetektől három alappillért hirdet működésének igazodási pontjaként: Ingyenesség • Jótékonyság • Függetlenség