2012. december 14., 10:13
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szentendre Önkormányzata Civil Fórum néven rendezvényt tartott a helyi és térségi civil szervezetek részvételével. A fórumon a meghívott előadók a civil közösségeket érintő kérdésekről kaptak átfogó tájékoztatást.

A civil törvény és a 2013. évi civil működési pályázatokról Bécsy Etelka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kormányfő-tanácsadója nyújtott információt. A Pest Megyei Civil Információs Centrumot pedig a centrum szakmai vezetője, dr. Bóna Balázs mutatta be. A centrum a Pest megyei civilszervezeteknek nyújt jogi, pénzügyi, pályázati tanácsadást, régiós rendezvényeket szervez, segíti együttműködésüket hazai és külföldi szervezetekkel. Dr. Bodó Márton, az Oktatásfejlesztési és Kutató Intézet főtanácsadója pedig az iskolai közösségi szolgálatról tartott előadást. A most középiskolát kezdő diákoknak már közösségi munkavégzést, önkéntes munkát kell teljesíteniük ahhoz, hogy érettségit kapjanak. A civilszervezeteknek a közösségi szolgálatban rejlő lehetőségeiről, az ehhez való kapcsolódásról kaptak információt a megjelentek. Ezt követően a szentendrei Központi Ügyfélszolgálatról és a város civil stratégiájáról tartott előadást dr. Török Balázs alpolgármester. Elmondta, hogy ennek a fórumnak is az a célja, hogy a civilszervezeteknek információt nyújtsanak, segítséget és támogatásukat ajánlják fel a közös célok elérése érdekében. Kérte, hogy bátran vegyék igénybe a Városháza segítségét, és forduljanak kéréseikkel, kérdéseikkel a referenshez.

A fórumon kiosztották azt a kérdőív, amely szintén ezt a célt szolgálja: megismerni a városban működő civilszervezetek igényeit, elvárásait, hogy ezt szem előtt tartva tudja a Városháza alakítani tevékenységét.

Zárásként dr. Jászberényi József és Podoletz György tartott rövid tájékoztatást a hamarosan nyitó Korközpontról. A rendezvény a résztvevők ismerkedésével, beszélgetésével zárult.

 

Társadalmi kapcsolatok referens:

Kosztek Gabi, 06 26 503-393, kosztek.gabi@ph.szentendre.hu