2013. október 2., 14:47
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az évek után újrainduló és méltán híres Budapest Rallye szervizparkja a hétvégén Szentendre városába érkezik és a nézők a környékbeli hegyekben fergeteges hangulatú versenyt láthatnak. A verseny hivatalos megnyitója és prológja október 4-én a városligeti műjégpályánál lesz, de az autók az estét már Szentendrén töltik zárt parkolóban. Szombat reggeltől pedig végre a szentendreiek is közel kerülhetnek az izgalmas, látványos rallye sporthoz, testközelből megnézhetik a versenyautókat, találkozhatnak a hazai és külföldi sztárpilótákkal, ugyanis a szervizparkot a hamarosan elkészülő korzón alakítják ki.

A verseny gyorsasági része a Pilis lezárt szakaszain lesz majd. A verseny színvonalát és patináját csak emelheti, hogy a szervizpark (Forma 1-es nyelven boxutca) eddig talán soha nem látott gyönyörű helyszínen kerülhet felállításra a szentendrei Dunakorzó területén. A verseny ezen programja, ideális ara, hogy az érdeklődők akár családostul kilátogassanak és testközelből megnézzék a versenyautókat, és megcsodálják ahogy a profi csapatok percek alatt javítják az esetleges sérüléseket.

A Magyar Országos Rallye Bajnokság legrangosabb eseménye volt hosszú éveken át a Budapest Rallye. Utoljára 2006-ban rendezték meg, mivel a verseny rendezője a következő évben financiális okokból már nem tudta megrendezni az eseményt. Ezt követően egészen az idei évig a fővárost érintő futam nélkül zajlott a bajnokság. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség vezetésének és a Rallye Sport Bizottságának egyik legfontosabb ez évi célkitűzése az lett, hogy ezt a versenyt visszahozza hazai rallysport körforgásába. Az elhatározást tettek követték, és ennek köszönhetően 2013. október 4-5-én újjáéled a Budapest Rallye 7  éve megszakadt szép hagyománya.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. Kérjük, kísérjék figyelemmel ezzel kapcsolatos tájékoztatóinkat.

A verseny programja

2013. október 4. péntek

 • 17:30 Ünnepélyes rajtceremónia a Vajdahunyad várban
 • 18:00 Prológ a városligeti Műjégpályán
 • 19:00 Éjszakai zárt parkoló Szentendrén (közönség számára nem nyilvános)

2013. október 5. szombat

 • 07:00 Verseny rajtja
 • 07:10, 10:40, 14:50, 18:30 Szervizpark a Dunakorzón
 • 18:40 Ünnepélyes célceremónia a Dunakorzón a Lázár cár téren

PROGRAMFÜZET

bpr_all

 

 Forgalmi és parkolási rend Szentendrén

A Budapest Rallye idején jelentősen megnövekedő forgalomra kell számítani a város útjain október 5-én szombaton. A szervizparkot a Dunakorzó Bolgár utca és Ady Endre út közti szakaszán alakítják ki, ahol nem lehet majd áthajtani egész nap. A korzón és a szomszédos utcákban lakók személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával, illetve behajtási engedéllyel a Jókai utcában a „Fehér ház” mögött parkolhatnak. A Dunakorzó irányában az Apor hídtól lezárják a Jókai utcát, ezért a Kucsera Ferenc utca forgalmi irányát megfordítják a Városháza irányába, hogy megkönnyítsék a belváros elhagyását. A nagy számú látogatóra való tekintettel a város a következő 1000 Ft/nap díj ellenében igénybe vehető parkolókat jelöli ki:

 • Postás strand
 • Hajóállomás
 • Czóbel park mentén
 • Pap sziget
 • a HÉV állomás mögötti volt Tüzép terület (tartalék parkoló)

A turistabuszok nem használhatják a Teátrum parkolót, ezért számukra a Paprikabíró utcai parkolóban lesz lehetőség megállni.

A versenyhez szép időt és jó szórakozást kívánunk!