2023. június 21., 10:00

A hegyvidéki területen élőknek gondot jelent a szennyvízhálózat hiánya. A fejlesztéshez szükséges forrásokra a DMRV akkor tud pályázni, ha az ott élők nagy arányban jelzik csatlakozási szándékukat. Az ennek érdekében indított felmérést az önkormányzat tovább folytatja.

Szentendre hegyvidéki területein élők számára problémát jelent, hogy a város szennyvízhálózata még nem ért el hozzájuk. Az állami tulajdonban lévő hálózat kezelője, a DMRV Zrt. akkor tud a hálózat bővítésére pályázatot benyújtani, ha az adott területen ivóvíz-szolgáltatásra szerződöttek 70 százalékának lakó- vagy tartózkodási helye az ingatlan, és nyilatkozik arról, hogy csatlakozni szeretne a megépítendő szennyvízhálózathoz.

Az önkormányzat tavaly azzal segítette a folyamatot, hogy felmérte a csatlakozni szándékozók számát, de az érintetteknek eddig csak hozzávetőlegesen fele jelezte ezt. Az önkormányzat továbbra is elkötelezett a környezetvédelmi szempontból is kiemelten fontos fejlesztés támogatása mellett, ezért ezúton is kéri, hogy:

akik még nem tették meg, de szeretnének csatlakozni a szennyvízhálózatra, töltsék ki és juttassák el az önkormányzathoz a nyilatkozatot, amely átvehető a Városháza portáján, vagy kitölthető online a következő linken: szentendre.hu/csatornazas-igenyfelmero/