2013. február 4., 14:51
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nyolc együttes küzdött, hogy elnyerje a vándorserleget az 1. U17-es Futball7végén. Január 13-án kezdődtek a csoportmérkőzések az U17-es Futball7végén Kókán, ahol négy csapat, a Bag, a Dunaharaszti, a Felsőpakony, valamint a Nagykáta indult. A körmérkőzések végeztével eldőlt, hogy a felsőházba a csoportelső Felsőpakony és a második Nagykáta jutott tovább, míg az alsóházba a Bag és a Dunaharaszti folytathatja a küzdelmeket.

Egy héttel később, január 19-én, Alsónémedi adott otthont a másik kvartettnek. Itt pályára lépett a Dunakanyar, a Göd, valamint a Pilisvörösvár I.-es és II.-es számú alakulata is. Ebből a négyesből a „final-fourba” a Dunakanyar és a Pilisvörösvár I.-es alakulata jutott be, míg az alsó ágra a Pilisvörösvár II. és a Göd került.

Január 26-án, Nagykátán immár csak három csapat küzdött az alsóházi helyezésekért, mert a Dunaharaszti MTK úgy döntött, hogy nem szeretne tovább részt venni a küzdelmekben betegségek és egyéb okokra hivatkozva. A nagykátai sportcsarnokban ezúttal a három induló közül a Gödi SE bizonyult a legjobbnak, amely a négy mérkőzéséből valamennyit megnyerte, ezzel begyűjtötte a maximális tizenkét pontot, majd utána következett a Pilisvörösvári UFC II. és a Bagi TC ´96.
Ugyancsak ezen a napon és helyszínen került sor a négyes döntőre. A csoportokban elért helyezések alapján  kialakított párosok két elődöntőt vívtak egymással oda-visszavágós rendszerben.

Elődöntők
1. Elődöntő
Nagykáta SE – Dunakanyar SE 1-3; Dunakanyar SE – Nagykáta SE 2-1.
2. Elődöntő
Pilisvörösvári UFC I. – Felsőpakony SK  5-0; Felsőpakony SK – Pilisvörösvári UFC I. 3-3.
3. helyért
Nagykáta SE – Felsőpakony SK 4-1.

Döntő
Dunakanyar SE -Pilisvörösvári UFC I. 5-2

A Dunakanyar magabiztosan lett bajnok az U17-es Futball7végén

Az 1. Pest megyei U17-es Futball7vége győztese: a Dunakanyar SE

A torna legjobb kapusa: Molnár László (Nagykáta);

A torna legjobb mezőnyjátékosa: Dalkó Soma (Dunakanyar);

A torna gólkirálya: Nagy Szabolcs (Felsőpakony), 9 találattal.

Forrás: www.pmlsz.hu