2020. október 29., 12:29
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szúrópróba-szerűen járják az üzleteket a Szentendrei Rendészet munkatársai, hogy ellenőrizzék, betartják-e a járványügyi szabályokat az üzletvezetők és a vásárlók egyaránt. A kötelező maszkviselés mellett azt is nézik, hogy megfelelően vannak-e fertőtlenítve a bevásárlókocsik, tartják-e a védőtávolságot az üzletekben.

Már az első járványhullám idején is fontos szempont volt, hogy ne alakuljon ki a boltokban zsúfoltság, és hogy felhívják a kereskedelmi egységek vezetői a maszkviselés fontosságára a figyelmet. Az üzletben tartózkodóknak kötelező a maszkviselés, az üzletek munkatársainak pedig a bevásárlókosarakat, kocsikat is fertőtleníteni kell. A védőtávolság betartása is fontos szempont a járvány terjedésének lassítása céljából, így a pénztáraknál matricákkal jelzik, hol kell várakozniuk a vásárlóknak.

Ezeknek a fontos szabályoknak a betartását ellenőrzik e héttől kezdődően, folyamatosan, a Rendészet munkatársai, akik egy-egy szabálytalanság esetén felhívják a figyelmet annak betartására.