2016. április 21., 14:50
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Április 6-án nyílt meg a IKON Csoport kiállítása a PIK Galériában, Pestszentimrén. A csoport 2004-ben alakult meg, azóta számos egyéni és csoportos bemutatkozás fűződik nevükhöz. A kiállítást, csakúgy, mint az első közös kiállításukat a Fő téri Képtárban 11 évvel ezelőtt, S. Nagy János szentendrei műgyűjtő nyitotta meg.


S. Nagy János a megnyitón elmondta, hogy a kiállításon a művészek egy-egy kiforrott munkájukat állították ki. Az Ikon csoport az értékőrzés folytatása mellett foglal állást, és nem a maradi konzervatív képzőművészet eddigi eredményeit próbálja használni. Így az évek során a konstruktív szellem fokozódásán át az avantgard és az absztrakt különböző válfajainak használata is megfigyelhető alkotásaikban. Ezért nem lehet a csoport művészeti stílusirányzatát általánosítani, és az egyes művészeket azonos kalapban tartva egy konkrét stílusirányzatot tevékenységükre meghatározni. Műveik a saját elgondolásaik és ötleteik alapján születnek, amely kiforrott művészekre vallanak. A kiállításon egy haladó utakat kereső művészcsoport tagjainak bemutatkozását láthatjuk!
Kiállító művészek: Bozsó Zsuzsa, Lehoczky Krisztina, Lukács Tibor, Mátai Attila, Paulusz Györgyi, Pirk László, Rácz Zita, Riesz Zoltán, Tamás Mária, Újbányai Veronika, Végvári Tamás, Vizúr János, Lukács János.