2021. április 8., 10:01

Március 31-től – a járványügyi helyzet miatt – ideiglenesen zárva tart a Fő téri posta – értesítette a Magyar Posta  az önkormányzatot. 

2021. március 31-től átmenetileg zárva tart a Magyar Posta Szentendre 2-es kirendeltsége, azaz a Fő téri kis posta –  erről értesítette a Magyar Posta Zrt. a városvezetést.

Fülöp Zsolt polgármestert telefonon arról tájékoztatták, hogy az ideiglenes szüneteltetés oka átmeneti létszámhiány: a COVID-19 megbetegedések miatt a nyitva tartást nem tudják biztosítani.  A meglévő munkaerőt a településen lévő forgalmasabb postahelyekre csoportosították át a gyorsabb kiszolgálás érdekében.

A tervek szerint a postát április 19-én nyitják ki, de ez az időpont a járványügyi helyzettől függően változhat. Az ügyfeleket változatlan nyitvatartással várják a Szentendre 1, illetve a Szentendre 3 postán.

A koronavírus-járvány miatt országszerte volt szükség kisebb posták ideiglenes bezárására, illetve módosított nyitvatartás bevezetésére. A Magyar Posta számos intézkedést hozott a munkatársak egészségnek megőrzése érdekében. Folyamatosan biztosít maszkot és fertőtlenítőt a munkatársaknak, és a nyitott pultos postákat plexifalakkal szerelte fel, valamint a közös használatú felületeket és tereket naponta többször fertőtlenítővel takarítják. Bevezették az érintésmentes kézbesítést és az egyedi várakozási rendet a postákon.

Felhívják az ügyfelek figyelmét arra, hogy a maszk viselése továbbra is kötelező a postákon és háznál kézbesítéskor is!