2023. július 6., 14:18
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Jövő hét második felétől elkezdődik a Duna korzó és a Kossuth Lajos utca közötti gyalogos-kerékpáros út átépítése. A kivitelezés idejére az utat lezárják, a munkát várhatóan nyolc hét alatt fejezik be.

Az előző városvezetés által jóváhagyott útvonal több helyszínén egyszerre folyik a városrészeket összekötő kerékpáros nyomvonal kivitelezése. A Pilisi és Szegély utcákban rövidesen befejezik az útszegély kiépítését. A Pipacs utcában a Pomázi és Kálvária út közötti szakaszon befejezték a szilárd burkolat helyének előkészítését, hétvégén elkezdik az aszfaltozást. A Bükkös part piaci szakaszának felújítása a 11-es főút felől az útalap kialakításával elkezdődött, a teljes kivitelezés a kockakövek újrarakásával, cseréjével várhatóan három hónapot fog igénybe venni. Július második felében elkezdődik a József és Anna utcákban a szilárd burkolat kialakításának előkészítése.

Az október 31-ei rendkívül szoros határidő miatt a kivitelezők – a Stone Dekor Kft. és a HVT-Bau Kft. – mintegy 50 munkatársa dolgozik a különböző helyszíneken, a munkák a tervezett ütemezés szerint haladnak.

A beruházással a városban összesen közel 1300 méter utcaszakasz kap új szilárd burkolatot, mintegy 400 méter hosszan felújítják a kockaköves burkolatot. A gyalogos-kerékpáros utat 1600 méter hosszan, több szakaszon újraaszfaltozzák, néhol szélesítik. A Bükkös-patak Izbégnél új gyalogos-kerékpáros hidat kap és további 530 méter útszakaszt is újraaszfaltoznak a forgalomtechnikai beavatkozások mellett.

Az európai uniós forrásból megvalósuló kerékpáros nyomvonal nem turisztikai célokat, hanem a szentendreiek közlekedését szolgálja. A beruházás a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP-5.3.2-15-2016-00010 sz.) keretében elnyert 244,89 M Ft és a 2023. május 15-én többlettámogatásként megítélt 371 M Ft, valamint a 30 millió forintos önkormányzati önrészből, összesen 645,89 millió forintból valósul meg.