2013. február 15., 14:51
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A hazánkban újdonságnak számító Koldus és Királyfi című árnyjátékot március 2-án,  szombaton 16 órakor mutatják be a Pest Megyei Könyvtárban.

A Bonbon matiné intézménye Lukácsházi Győző vezetésével 1998-ban jött létre. Célja a 4–10 éves gyerekek zenei nevelése, akik interaktív, játékos ismeretterjesztő előadások
formájában ismerkedhetnek meg a komolyzenével. Az előadásokat a szentendrei és dunakanyari óvodások és kisiskolások már négy éve élvezhetik, köszönhetően Morvai Zsuzsa fáradhatatlan szervezői munkájának.

A BonBon Matiné az utóbbi időben több új zenés mesejátékot is bemutatott, legújabb darabjuk a Koldus és Királyfi, mely Alpár Balázs fiatal zeneszerző és Tarr Ferenc szövegíró közös munkája. Klasszikus zenei művekre jellemző igényességgel készült, többféle zenei réteg és stílus keveredik benne, sok modern, „filmes” hangzással. A Magyarországon még soha nem látott árnyjátékszínházi technika Dobos Emőke és Tarr Ferenc közös munkája. Mesélő: Lukácsházi Győző. Az előadást a hat éven felüli korosztálynak ajánlják.

A belépő az előadás napján személyenként 1300 Ft, elővételben 1100 Ft a Pest Megyei Könyvtárban. Csoportos jegyek 15 főtől rendelhetők Morvai Zsuzsánál (06-30-237-9942, morvai.zsuzsa@gmail.com) 1000 Ft/fő áron (1 kísérő ingyenes). Jegyek rendelhető a www.jegymester.hu weboldalon is.