2015. július 14., 14:48
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A szervezők szeretettel várnak minden résztvevőt és érdeklődőt az idei Amiért a harang szól – Nándorfehérvár 1456 emléknapra és az ez alkalomból tartott Dr. Schulek Ágoston kerékpáros zarándoklatra 2015. július 19-én vasárnap.
Az országgyűlés 2011. július 4-én, az 555. évforduló tiszteletére a Nándorfehérvári diadal emléknapjává nyilvánította július 22-ét. Civil összefogással, hagyományt teremtve, a kultúra különböző színtereinek együttes megjelenítésével (mint a történelmi ismeretek és a hazaszeretet, a szabadidősport és az egészség), a humanista gondolkodásmód népszerűsítésével az egészséges társadalomért, „AMIÉRT A HARANG SZÓL – NÁNDORFEHÉRVÁR 1456“ címmel immár hetedik éve állítunk emléket a hősöknek és a Hunyadiaknak a BVSC-ZUGLÓ Szabadidő Szakosztály szervezésében. A túrakerékpározás népszerűsítésével a cél a Dunakanyar szépségeinek bemutatása a Hősök tere – Budakalász – Szentendre – Leányfalu – Tahitótfalu –Dunabogdány – Visegrád – Pilisszentlászló – Budakalász – Hősök tere útvonalon, ahol a települések polgármesterei fogadják a sportos zarándoklatot.
20150719_akiértaharangszól
A rendezvény mindenki számára nyitott.
Dr.Schulek Ágoston eszmei támogatója és gyakorlati segítője volt 2009-től, a kezdetektől a szervezőbizottságnak. A nagyszerű sportember és hazafi előtt fejet hajtva, a kerékpáros zarándoklat 2013-tól a „dr. Schulek Ágoston kerékpáros zarándoklat” nevet viseli.