2016. június 9., 17:44

Az ünnepélyes átadás után csupán néhány nappal, június 6-án máris állampapír-értékesítési ponttal bővült a Szentendrei Kormányablak tevékenységi köre. Az erről tartott sajtótájékoztatón részt vett Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke, Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, Balatoni Ildikó, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese és Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre város polgármestere.

Dancsó József a megnyitóval egybekötött sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az elmúlt két-három évben jelentősen megnőtt az állampapírok és ezzel együtt az állam iránti bizalom, egyre többen választják ezt a kockázatmentes befektetési formát. „Jelentősen átstrukturálódott a megtakarítások formája, különösen a lakossági megtakarítások mértékének növekedése jelentős, és kimondható, hogy a magyar állampapírok többsége immár a magyar emberek kezében van” – mondta el a Magyar Államkincstár elnöke. Örvendetesnek nevezte, hogy továbbra is nagyon jó a kapcsolat a Pest Megyei Kormányhivatallal, és ez azért is fontos, mert az állampapírok értékesítése terén Budapest és Pest megye kiemelkedik a sorból, ebben a térségben adták el eddig a papírok több mint 60 százalékát. Dancsó József továbbá kifejezte reményét, hogy a most Szentendrén nyíló értékesítési pont segítségével még több új és elégedett állampapír tulajdonos ügyfelük lesz a jövőben.

„A Magyar Állam hosszú évek óta tudatos stratégiával törekszik a befektetések biztonságára” – mondta köszöntő beszédében Tarnai Richárd, majd kiemelte, az állampapíroknak pontosan az a szerepe és küldetése, hogy mindenki jól járjon. „Jól járjon az a vállalkozó vagy nyugdíjas is, aki szeretné a pénzét befektetni és fialtatni, hiszen kiszámítható és biztos hozamot ígérnek ezek az állampapírok, egyenként különböző futamidőkkel. Valamint jól járjanak például azok a nagycsaládos szülők is, akik tíz- tizenöt évre előre tekintve szeretnék megalapozni gyermekeik jövőjét. Az utóbbiak számára például olyan tudatos befektetési formára van szükség, amely hosszabb távon is kiszámítható, és biztos segítséget ad”- fogalmazott a kormánymegbízott, majd hozzátette, hogy az állam minden egyes szolgáltatását igyekszik az ott élő emberekhez a legközelebb vinni, ezért jó és fontos, hogy egy helyen, a kormányablakban immár az állampapírok is elérhetőek.

Verseghi-Nagy Miklós polgármester a helyi lakosok szempontjából nevezte fontosnak a szolgáltatások bővülését, és úgy fogalmazott, hogy „Szentendre város egész közösségének az életszínvonalát és életminőségét fogja remélhetőleg javítani az a sokféle szolgáltatás, amelyeket a kormányablak nyújt az itt élőknek”.

A Magyar Államkincstár szolgáltatásairól szólva Balatoni Ildikó pénzforgalmi elnökhelyettes elmondta, hogy „a hagyományos értékpapír nyilvántartási-számlákon kívül nyithatók adókedvezményre, illetve adómentességre jogosító Tartós Befektetési Számlák, továbbá az életkezdési támogatás befektetésére Kincstári Start-értékpapírszámlák. Az állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatokon – így Szentendrén is – kizárólag bankkártyás fizetésre van lehetőség, ugyanakkor kiegészítő – Telekincstár, Webkincstár, illetve a Mobilkincstár – szerződések megkötését követően az állampapír befektetéseket kényelmesen az interneten, vagy telefonon keresztül, akár otthonról is intézhetik az ügyfelek. Az állampolgárokat hétfőn, kedden és csütörtökön 8-16 óra között várják az ügyintézők a Szentendrei Kormányablakban– mondta Balatoni Ildikó a sajtótájékoztatón.