2016. április 19., 14:45
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Algériai delegáció látogatott április elején Szentendrére, az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) meghívására. Az építésügyi szakembereket a városvezetés is fogadta.

algeriai_delegacio2Verseghi-Nagy Miklós polgármester köszöntötte, majd vezette körbe Szentendre belvárosában őexcellenciája Abdelkader Dehendit, Algéria magyarországi nagykövetét és a CNERIB algériai építőipari kutató- és vizsgálóintézet két delegáltját április 5-én.

Az intézet munkatársai az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) meghívására érkeztek Szentendrére, ahol négynapos tanulmányúton és szakmai egyeztetésen vettek részt, mely egy ötéves együttműködés és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által támogatott kutatás fejlesztési projekt részeként valósult meg.

algeriai_delegacioAz algériai szakemberek többek között megtekintették az ÉMI tűzvédelmi és akusztikai laboratóriumait és egyeztették a jövőbeni laboratóriumi fejlesztési lehetőségeket. Szentendre város vendégszeretete nagyban hozzájárult a sikeres látogatáshoz és a kulturális kapcsolatok erősítéséhez.