2023. április 5., 13:15
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Adományt gyűjt a Dunakanyari Család-és Gyermekjóléti Intézmény a hétfőn kigyulladt családi ház károsultjainak. A számukra szükséges ruhaneműket és építőanyagokat a családsegítő irodájában lehet leadni ügyfélfogadási időben.

Tragikus tűzeset történt hétfőn Szentendrén, a Damjanich utcában. Kigyulladt egy ikerház tetőtere, és a lángok átterjedtek a lakótérbe és egy kerti pavilonba is. A házban két idős asszony, és az egyikük fia lakott. Az egyik hölgy nem tudott kimenekülni az égő lakásból, és életét vesztette. A család többi tagja a körülményekhez képest jól van, ám az otthonuk lakhatatlanná vált, és a holmijaik is bennégtek. 

A Szentendrei Önkormányzat szociális irodája és a Dunakanyari Család-és Gyermekjóléti Intézmény felvette a kapcsolatot a károsultakkal, és amiben tud segít nekik. Adománygyűjtést indítottak, melynek során a igyekeznek az újrakezdéshez legszükségesebb tárgyakat pótolni.

A tetőszerkezet, és a családi ház emeletének újjáépítéséhez szükség van konténerre, építési anyagra, nyílászárókra és bontott cserépre. Ruhaadományként pedig XXL-es felső ruházatot, 54-es nadrágokat, ágyneműt (paplan, párna), ágynemű huzatot, és törölközőt várnak.

Az adományokat ügyfélfogadási időben (hétfőtől péntekig 8-16 között) lehet leadni:
Cím: Dunakanyari Család-és Gyermekjóléti Intézmény, Szentendre, Szentlászlói út 89.
Telefonszám: +36 26 312-605, +36 20 278-3734
Email cím: info@dunakanyari.hu

Ezzel párhuzamosan egy civil adománygyűjtés is indult, a pénzadományokat a következő számlaszámra lehet eljuttatni: 

Számlatulajdonos: Mohácsi Zsolt
10403112-86768181-90711003
Kereskedelmi és Hitelbank Zrt.
Közlemény: Tűzkár adomány

(Fotó: Bellai László/szentendre.hu)