2021. február 19., 10:00

A 11-es főút alatt, a Városkapunál eltörött egy víznyomócső. A 17-es km-nél forgalomkorlátozás mellett zajlik a helyreállítást. A Budapestről Leányfalu felé tartó forgalomban lassabb haladásra, már a budakalászi felüljárótól araszolgatásra kell készülni, de a 11-es főútra csatlakozó utakon is lassabb a haladás.

2021. február 18-án délután főnyomócsövön történt csőtörés miatt Szentendre több városrészében szünetelt az ivóvíz-szolgáltatás, illetve csökkent hálózati nyomáson volt biztosított a Dobogókői úttól a Dózsa György út mentén a HÉV állomásig és a kapcsolódó keresztutcákban, Pannónia telep területén, a Dunakanyar körúton a HÉV állomás és a Római sánc köz közötti területen, valamint a Duna korzó környezetében a HÉV állomás, Duna folyam és a Bükkös-patak közötti területen, a Kossuth Lajos utcában a Római sánc közig és a kapcsolódó keresztutcákban.

A hiba feltárása és a kárelhárítás még tart, a 11-es út Leányfalu felé vezető szélső sávját a Magyar Közút NZrt. 60 m hosszban lezárta. A Budapestről Leányfalu felé tartó forgalomban lassabb haladásra, már a budakalászi felüljárótól araszolgatásra kell készülni, de a 11-es főútra csatlakozó utakon is lassabb a haladás.

A vízszolgáltatást kiváltó vezetékkel még csütörtökön ideiglenesen megoldotta a DMRV., lajtot egyedül a Városkapu üzletháznál kellett elhelyezni. Folyamatosan töltik a szamárhegyi víztározót, ami a belváros ellátását biztosítja. A helyreállítás ugyanakkor elhúzódik, mert a csőtörés nagy területen nagy károkat okozott.

A kitörő víz egy villanyoszlopot is alámosott, ami az áramszolgáltatásban is fennakadásokat okozott: a közvilágítás nem működik egy szakaszon a Dózsa György útnál. Az ELMŰ-ÉMÁSZ tájékoztatása szerint a hibát csak a csőtörés helyreállítása után tudják kijavítani.