2024. július 3., 11:58

Július 2-án, a P’Art Moziban rendezett ünnepségen adták át az idén tíz éve alapított, városi Semmelweis-díjat: munkája elismeréséül 2024-ben dr. Kántor Mihály urológus főorvos kapta az elismerést. SZEI intézményvezetői dicséretben részesült Filepkó Mónika szakasszisztens.

Szentendre Város Önkormányzata a lakosság érdekében orvosi tevékenységet végzők kimagasló egészségügyi teljesítményének elismerése, valamint személyes megbecsülése és további ösztönzése céljából 2014-ben Szentendre Város Semmelweis-díjat alapított. Az elismerést a képviselő-testület idén egyöntetűen dr. Kántor Mihály urológus főorvosnak ítélte.

Filepkó Mónika és Kántor Mihály közel két éve látják el csak ketten, fáradhatatlanul, rendkívüli alázattal és odaadással az urológiai betegeket, gyakran a saját egészségük terhére és rovására is. Hozzáállásuk és az elmúlt időszakban elvégzett emberfeletti munkájuk emeli ki őket az idei évben a SZEI többi, a betegellátásban hasonlóképpen elkötelezett munkatársa közül.

Fülöp Zsolt polgármester  hangsúlyozta, hogy nemcsak a saját, hanem a szentendreiek  nevében is háláját és köszönetét fejezi ki a rendelőintézet minden dolgozójának, odaadó munkájukért. Dublinszki-Boda Péter, Szentendre Város Egészségügyi Intézményei (SZEI) igazgatója Kántor doktor megbízhatóságát, állandó készenlétét és humorát méltatva, a közönségből nem kis derültséget kiváltva elmesélt egy sztorit: történt egyszer, hogy a doktor urat furcsa baleset érte, rádőlt egy sírkő, de már a kórházból telefonált és jelezte, „amennyiben túléli, akkor jön dolgozni, de a biztonság kedvéért a betegek érdekében oldják meg a helyettesítést…”

Az intézményvezető hozzátette, hogy csak egy Semmelweis-díj adható évente, ezért saját hatáskörben igazgatói dicséretben részesíti az urológiai osztályt is.

Az ünnepség a magyar Semmelweis című film közös megtekintésével zárult.

Dr. Kántor Mihály urológus szakorvos
1946-ban született Budapesten
1970-ben szerzett általános orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen (SOTE)
1974-ben tett urológus szakvizsgát
2012. október 1-jétől dolgozik a SZEI kötelékében

Filepkó Mónika urológiai szakasszisztens
2013. május 8-a óta dolgozik a SZEI-ben

Szívből gratulálunk!

Fotó: Isza Ferenc / Szentendre.hu