2021. március 6., 21:00

Március 6-án, szombaton kilencven, oltásra regisztrált szentendreit oltottak be Szentendre Város Egészségügyi Intézményeinek (SZEI) munkatársai. A háziorvosok által – a központilag megküldött listáról – kiválasztott oltásra jelentkezőket mintegy másfél óra alatt sikerült a SZEI-ben kialakított három oltóponton beoltani. 

A Szentendrei Járási Hivatal jelezte a SZEI vezetésének, hogy mintegy 100 plusz adag Sinopharm vakcinát tudnak biztosítani a szentendrei háziorvosi parxisoknak. Mivel a háziorvosok a szokásos betegellátás mellett, az oltással járó nagy mennyiségű, időigényes adminisztráció miatt már nehezen bírják a terhelést, ráadásul szombaton maguk is egész nap oltottak a saját praxisukban, ezért a SZEI a szombati oltási nappal segítette a munkájukat.

A SZEI több mint húsz munkatársa fogadta az oltásra regisztráltakat, akiket dr. Hasitz Ágnes, dr. Szoltsányi Gábor, dr. Vetési Ágnes háziorvosok a központilag megküldött listáról választottak ki, és értesítettek az oltási lehetőségről. Mindhárom praxisból 30–30 fő oltására volt lehetőség.

– A gördülékeny lebonyolításban sokat segített, hogy a háziorvosok megkérték a pácienseket, hogy előre töltsék ki az oltás beadásához szükséges hozzájáruló nyilatkozatot. Az oltásra jelentkezők 90%-a ezzel érkezett, ami jelentősen lerövidítette az adminisztrációt – mondta Dublinszki-Boda Péter, a SZEI intézményvezetője. – A háziorvosok által leadott listán szereplők mindegyike megjelent, és mindenki fel is vette az oltást. A 30 perces megfigyelés alatt említésre méltó rendellenesség, rosszullét egyik beoltott személynél sem jelentkezett, minden rendben ment. Sajnos csak 90 főt tudtunk beoltani, mert ennyi vakcina állt rendelkezésre.