2013. március 29., 16:34
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

TISZTELT LAKOSSÁG, TISZTELT INGATLANTULAJDONOSOK! 

Várható vízszint-emelkedés!

Az elmúlt napokban a Pilis térségében nagy mennyiségű csapadék hullott. A Sztelin, Sztaravoda, Bükkös, Dera, valamint a Nádastói csatorna vízhozama a várható hétvégi – húsvéti – olvadás miatt ugrásszerűen megnőhet, intenzív áradás indulhat el ezeken a vízfolyásokon. A várható tetőzés időpontja: 2013. március 31. (vasárnap).

A területileg illetékes katasztrófavédelmi szerv és a város munkatársaival a veszélyeztetett területeket közösen bejártuk. Jelenleg nagy probléma nem tapasztalatható, de elrendeltük a patakok vízállásának folyamatos figyelemmel kísérését.

Mi a teendőjük?

KÉRJÜK ÖNÖKET, HOGY VÍZSZINT-EMELKEDÉS ESETÉN A LEVEZETŐ PATAKOK MEDRÉBE NE MENJENEK LE, GÉPKOCSIVAL A MEDRET ÁTSZELŐ UTAKRA NE HAJTSANAK LE, A GÉPKOCSIKAT A KÖZVETLEN KÖZELBEN NE HAGYJÁK! KÉSZÜLJENEK FEL A VÁRHATÓ RENDKÍVÜLI HELYZETRE!

Hol tájékozódhatnak?

Interneten:

  • http://www.szentendreihirek.hu városi híroldal – aktuális közérdekű információk a vízállással, teendőkkel kapcsolatban.
  • http://www.vizugy.hu – aktuális vízállások, az utolsó mérések időpontja, a készültségi szintre vonatkozó információk ellenőrizhetők honlap nyitólapján található térkép segítségével

Telefonon:

  • Városi Szolgáltató Zrt. hétvégi ügyeleti telefonszámai: 06-20/24-34-614, valamint 06-20/24-34-616.
  • Kádár Kristóf kommunikációs referens, 06-20/258-58-62.

Mit tegyenek, ha elöntés-veszély van?

Hívják Szentendre Hivatásos Tűzoltóparancsnokságát a 06-26/500-017-es, illetve a 06-26/500-018 –as számon a helyszín és a probléma megjelölésével.

Ezt a tájékoztatást minden érintett ingatlan postaládájába eljuttatjuk, de győződjön meg arról, hogy az Ön szomszédjai is tájékozódtak a helyzetről, a várható teendőkről!

dr. Dietz Ferenc polgármester