2023. szeptember 1., 12:11

A héten háromoldalú tárgyalásokkal folytatódott a szentendrei Városházán az állomás környékének önkormányzati tulajdonú részét érintő beruházás előkészítése. A SPAR októberben kezdi meg a leégett áruház romjainak bontását.

A tárgyaláson a MOL képviselői bejelentették, hogy a 11-es belvárosi szakaszán a volt LUKOIL-kút helyén októberben új kutat nyitnak és a korábbi terveiktől eltérően készek a Vasúti Villasoron található városi töltőállomást is tovább üzemeltetni.

Fülöp Zsolt polgármester üdvözölte a döntést, és kezdeményezte, hogy a háromoldalú együttműködés folytatódjon a városrész fejlesztése érdekében.

A Vasúti Villasoron lévő benzinkút tehát marad a jelenlegi helyén, de átépítik,  és a MOL vállalja, hogy az új áruház működéséhez, az áruszállításhoz szükséges feltételeket biztosítja. Ennek köszönhetően októberben végre elkezdődhet a leégett üzlet elbontása. Az új parkolóhelyek kialakítása után a murvás parkolót a régészeti feltárás folytatásához szakaszosan lezárják.

Nagy öröm, hogy több évtizedes tervezgetés után a terület megújulása elkezdődik. A fejlesztés részleteiről folyamatos tájékoztatást adunk: a projekttel kapcsolatos minden hír és fontos információ megtalálható aloldalunkon: https://szentendre.hu/a-hev-allomas-es-kornyekenek-fejlesztese/