2012. december 11., 18:41
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az előzetes ütemtervnek megfelelően épül a gát a hideg idő ellenére is, azonban 2012. december 21. és 2013. január 7-e után szünetelnek a munkálatok. A munkaterület őrzését biztosítja a kivitelező, de kérünk mindenkit, hogy ne lépjen be az építési területre a balesetveszély elkerülése érdekében!

A mobil árvízvédelmi fal kialakítása is elkezdődött december 6-án, amikor a 6-os szakasz elkészült résfalába elkezdték beépíteni a fal elemeit befogadó szerkezeteket. Ezt a munkát az IBS (a mobil árvízvédelmi falat szállító cég) egyik német mérnöke ellenőrizte, ugyanis az építőipari szabványokhoz képest rendkívül precíz munkát kell végezni, hiszen a mobil fal esetében mindössze 2 milliméter elhelyezésbeli és maximum 1 fok szögbeli eltérés lehet az egyes elemek beépítésénél. Ennek a kivitelező munkája kitűnően megfelelt, ugyanis geodéziai méréssel igazolták a munka minőségét és jóval tűréshatáron belüli eredmények születtek. Az igazoló jegyzőkönyvek hitelesítését követően elkezdődhet a talplemezek bebetonozása.

Időközben a 8-as szakaszon – azaz a volt révház és a jachtkikötő között – visszaadták a forgalomnak a kerékpárutat, ugyanis a mellvédfal kialakításának munkálatai véget értek, a jövő évre már csak a zárókövek felhelyezése maradt, valamint a kerékpárút burkolatának helyreállítása.

A következő időszakban várható munkák

  • az IBS (a mobil árvízvédelmi fal szállítója) munkatársainak közreműködésével a mobil fal befogadó szerkezeteinek beépítése az elkészült résfalba
  • 8-as szakasz: a karbantartó út végleges kialakítása és jachtkikötőnél feljáróépítés, a volt révháznál pedig a végleges lépcső kiépítése
  • 7-es szakasz: a végleges fal kialakításához szükséges munkák zajlanak, a töltést jövőre építik vissza
  • 6-os szakasz: folyamatosan építik a résfalat a Péter Pál utca irányába

A gátépítés decemberi munkái

 [fbphotos id=503168283050725]