2022. március 1., 19:05
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

2057 – Személyes utópiák címmel pályázatot hirdet a MANK harmincöt éven aluli képzőművészek részére. A legjobbak munkáit a MANK Galériában rendezett csoportos kiállításon fogják bemutatni.

A pályázat témája a fiatalok világunkról alkotott jövőképe. Hogyan képzelik el a fiatal művészek világunkat 2057-ben? Milyen vízióik vannak a jövőnkkel kapcsolatban? A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által megjelentetett, 2057 – Személyes utópiák című idei évi nyílt pályázati felhívásra április 4-ig lehet jelentkezni.

A MANK kiemelt célkitűzése, hogy a fiatal generáció számára minél több és minél magasabb minőségű megjelenési lehetőséget biztosítson, ezzel is támogatva törekvéseikben az alkotókat. Ezért a társaság több éves hagyományra visszatekintő kezdeményezésének köszönhetően olyan 35 év alatti fiatal képzőművészeknek kíván bemutatkozási lehetőséget biztosítani a szentendrei MANK Galériában, akik lendületükkel, tehetségükkel már most kiemelkedő alkotásokat tudhatnak maguk mögött.

A 2022-es esztendő kurátori koncepciója szerint a pályázat a jövővel kapcsolatos művészeti elgondolásokra épül. 2057 – Egy évszám a jövőből. Egy olyan évszám, melynek eléréséhez pontosan annyi időnek kell eltelnie, mint amennyit már a pályázók születésük óta megéltek.

Most még csak kérdéseink vannak a jövőt illetően, de a művészek víziói és meglátásai izgalmas alternatívákra világíthatnak rá. A MANK kíváncsi a fiatal művészgeneráció vízióira, szubjektív válaszaira, a fiatal művész korosztály jövőképének felfedezése különösen izgalmas metszetét mutathatja meg a kérdésekre adható válaszoknak.
A kiállítás kurátora Sipos Tünde művészettörténész lesz.

Egy pályázó legfeljebb három pályaművet nyújthat be.
Pályázatot nyújthat be minden olyan képzőművész, aki 35. életévét 2022. június 1. után tölti be.
A pályázatokat szakmai önéletrajz, portfólió és a pályamű vagy a pályaművek leírásának benyújtásával online lehet ITT.
Beadási határidő: 2022. április 4. (hétfő) 12:00

Részletes pályázati felhívás>>