2024. február 19., 09:11

A Szentendrei Kulturális Központ az elmúlt évekhez hasonlóan 2024-ben is felhívást tesz közzé a magyar költészet napja alkalmából: A KÖLTŐ TE MAGAD LÉGY! címmel.

Idén tavasszal is borítsuk be Szentendrét költészettel!

Ha nemcsak olvasni szereted, hanem magad is szívesen írsz verseket, küldd el nekünk, a Szentendrei Kulturális Központnak, s mi gondoskodunk róla, hogy egész Szentendre olvassa művedet. Az általatok beküldött verseket belvárosi helyszínekre és buszmegállók üresen szomorkodó plakáttartóiba tesszük közszemlére. Április 11-re, a magyar költészet napjára pedig elkészítjük Szentendre verstérképét, amelyen minden beküldött és kirakott vers helyszíne rajta lesz. A költészet napját követő tavaszi hétvégén – kezetekben a verstérképpel – egy lírai sétát tehettek Szentendrén.

Április 11-én a magyar költészet napján minden általatok írt verset megtalálhattok majd a Szentendrei Kulturális Központ Facebook oldalán, április 21-én, 11:00 órától pedig mindenki felolvashatja versét a Barlangban!

2024. március 20-ig várjuk a saját költésű, szalonképes műveket, kortól, nemtől, műfajtól, terjedelemtől függetlenül a rendezveny@szentendre.hu e-mail címre.

A pályázaton való részvétellel a szerző hozzájárul ahhoz, hogy a Szentendrei Kulturális Központ a beküldött műveket kiadványaiban, weboldalán és Facebook oldalán a készítő nevét feltüntetve szabadon, szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhassa.

A szerző tudomásul veszi és elfogadja azt, hogy amennyiben több pályaművet küld be, azokból a pályázat kiírója által összeállított értékelő bizottság jogosult azt a művet kiválasztani, amelyet közzé kíván tenni nyomtatott és elektronikus felületeken egyaránt. Egy szerzőnek legfeljebb egy beküldött versét tudjuk a verstérkép valamelyik helyszínén nyomtatott formában megjeleníteni.