2015. február 11., 10:41
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Pest Megyei Labdarúgó Szövetség által megrendezett, Futball7vége teremlabdarúgó-bajnokság sorozat U21-es korosztályában a szentendrei Dunakanyar Sportegyesület foglalta el a trónt és őrizheti egy éven át a vándorserleget.

Ifjúsági korosztályban 9. alkalommal írta ki a szövetség futsal bajnokságot, ahol 14 csapat versenyzett a címért. Az egy hónapon át zajló kupasorozat selejtezőit, elődöntőbe, negyed döntőbe majd döntőbe jutását a labdarúgók a futsal szabályai szerint játszották az üllői sportcsarnokban, háromcsapatos csoportokra osztva, oda-visszavágós rendszerben.

A végjátékba a szentendrei Dunakanyar SE, a Mogyoród FC, a Felsőpakony, valamint a tavalyi döntős, 2013-ban pedig torna győztes Dunaharaszti MTK csapatai jutottak be. Dombay Zsolt együttese, a Dunakanyar SE imponáló mérleggel jutott el a négyes döntőig; 11 győzelem mellett csupán egyetlen vereséget szenvedtek el, azt is a Bag ellen (3-4), még a középdöntők során, a továbbjutás szempontjából egy már tét nélküli mérkőzésen. Az elődöntő előtti sorsoláson a szentendrei fiatalok a Mogyoród FC csapatát kapták ellenfelüknek, akikkel szintén oda-vissza vágós rendszerben kellett eldönteniük, hogy mely alakulat játszhat majd az 1-2. helyért. Mindkét mérkőzés nagyon izgalmas, változatos volt, melyek végül a szentendrei csapat továbbjutását eredményezték. A döntőben a Felsőpakonyi KSE várt a Dunakanyar játékosaira, ahol már egyetlen mérkőzés döntötte el a kupa és a bajnoki cím sorsát. A Felsőpakony edzői stábja felismerve a szentendrei csapat gyors, rövid passzos, támadó játékstílusát, egy védekező stratégiát alkalmazott, melyből gyors kontrákat vezettek. Az elképzelés bevált, hiszen 2:0 előnyre tettek szert, de az alkalmazkodó és remek játékerőt képviselő „Dunakanyaros” játékosoknak sikerült az egyenlítés. A mérkőzés 2:2-vel ért véget, így büntetőkkel kellett eldönteni az 1-2. hely sorsát. Németh Simon Csaba a szentendreiek hálóőre a harmadik büntetőt hárítani tudta, míg Szijj Krisztián magabiztosan értékesítette azt, így az első hely és a vándorserleg egy évre Szentendre Városába került.

Dombay Zsolt vezetőedző: Nagyon örülünk ennek a sikernek, hiszen ebben a korosztályban újra Pest megye legjobbjának bizonyultunk, és ezzel egy újabb lépést tettünk azon hosszú távú célunk felé, miszerint a szakma a szentendrei labdarúgást újra a legjobbak között említse. A tornán való részvételünk elsősorban mégis csak a téli felkészülés egy állomását jelentette, természetesen az eredményességet nem háttérbe szorítva. A téli időszakban igen korlátozottak az edzési feltételeink műfüves pálya vagy tornacsarnok használatának tekintetében, így kihasználunk minden alkalmat, hogy kellő számú mérkőzésterhelést biztosíthassunk játékosainknak. Az idei év elsőszámú célja, hogy megnyerjük a megyei felnőtt bajnokságot a Szentendre Városi SE csapatával, melyre minden esélyünk megvan, hiszen mindössze 1 ponttal vagyunk lemaradva a listavezető Törökbálint mögött. A felnőtt keretben nagy számban vannak azok az U21-es játékosok, akik most ezen a futsal bajnokságban is játszottak. A felnőtt korú játékosok az utánpótlással kiegészülve hosszú távú megoldást és sikereket prognosztizálnak, valamint hatalmas értéket képviselnek.