2017. március 27., 16:54
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A DMRV Zrt. tájékoztatása szerint megfelelő a vízminőség Szentendrén, amit mintavételi eredményekkel is igazol a szolgáltató. Az önkormányzat a vízminőség hosszú távú, megnyugtató biztosítása érdekében a szaktárca környezetügyért felelős államtitkárához fordul.

A DMRV az alábbi közleményt adta tájékoztatásul a Szentendre Regionális Déli vízbázis vízminőségéről:

A Szentendre Regionális Déli vízbázisról kitermelt és szolgáltatott ivóvíz minősége minden szempontból megfelel az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről szóló 201/2001. (X.25.) Kormány rendelet előírásainak. A Szentendre déli részén feltárt klórozott szénhidrogén szennyezőanyagok sem észlelhetők az ivóvízben.
A víztermelő kutak és a szolgáltatott víz minőségét Társaságunk rendszeresen ellenőrzi. A vizsgálatok eredményei szerint az elmúlt 5 évben a feltárt szennyező anyagok sem a termelőkutak vizéből, sem a szolgáltatott ivóvízből nem voltak kimutathatók.
A szennyezett területek kármentesítése ügyében Társaságunk nem illetékes, azonban mindenben együttműködik a vízügyi, környezetvédelmi és közegészségi hatóságokkal, szervezetekkel.
Társaságunk a szennyezés feltárása óta fokozott figyelemmel kíséri a vízbázis állapotát. Támogatjuk és szorgalmazzuk a kármentesítés mielőbbi elvégzését a vízbázis hosszútávú fenntarthatósága érdekében.
Fentiektől függetlenül a veszélyforrásról szóló tájékoztatásunkat 2013-ban közzétettük honlapunkon.

DMRV ZRT.

Verseghi-Nagy Miklós polgármester a szentendrei vízminőség hosszú távú, megnyugtató biztosítása érdekében V. Németh Zsolthoz, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkárához fordul.

A 2015-2016. évi vízmintavételi eredmények: