2020. május 27., 13:30

ONLINE PREMIER: https://youtu.be/9o3Lf6opmz8

2018-ban volt a Diótörő Balettiskola fennállásának 25 éves évfordulója, melyet méltó módon egy kétnapos jubileumi gála keretében ünnepelt az iskola.

A Diótörő Balettiskola Gyúróné Domján Andrea és Gyúró Tamás vezetésével 1993-ban kezdte működését Szentendrén, a Dunaparti Művelődési Házban.(Kisorosziban és Pomázon kihelyezett tagozata van.)
A balettiskola öt csoportja öt korosztályt ölel fel (az ötéves óvodástól a 23 éves felnőtt lányokig). A hosszú évek alatt generációk nőttek fel a balettiskolában, akiknek életelemükké vált a mozgás, a tánc.
A balettalapok mellett az oktatók különféle koreográfiákkal teszik színesebbé az órákat, különböző táncstílusokat is elsajátíthatnak.

Az oktatók célja, nem kifejezetten balerinákat nevelni, hanem a lányoknak és fiúknak egyfajta mozgáskultúrát adni, amely kellő magabiztosságot ad nekik felnőtté válásuk során. Továbbá azt is szeretnék elérni, hogy életük fontos része legyen a tánc, a mozgás, a kultúra szeretete. A kimagasló tehetségeket segítik a továbblépésben.

A tanítványok évente kétszer mutatják meg az év során elsajátított tánctudásukat a nyilvánosság előtt: egy karácsonyi nyílt óra keretében és az iskola évvégi vizsgaelőadásán, Gáláján.

A Balettiskola minden nyáron többhetes tánctábort szervez, ahova minden táncos lábú érdeklődőt szeretettel várnak.

Mindemellett az iskola rendszeresen képviseli magát a város kulturális életében, illetve számtalan meghívást kap különféle rendezvényekre.