2021. szeptember 22., 14:43
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Múzeumok Őszi Fesztiválján, szeptember 27-október 11. között a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum kínálatában a múzeumpedagógiai, tematikus közönségprogramokon túl a látogatók a kulisszatitkokba is bepillanthatnak, a filmkészítés hátterével vagy a restaurátorok munkájával, eszközeivel ismerkedhetnek.

Októberben nyílik az emblematikus szentendrei művészházaspár, Modok Mária és Czóbel Béla kiállítása a templomtéri Czóbel Múzeumban. A Két paletta című kiállítás a modern magyar festészet meghatározó alakjainak életművét mutatja be.

Ott Anna KORtársalgó című irodalmi beszélgetéssorozatában Grecsó Krisztiánnal találkozhatunk. Az író népszerű regénysorozata, a Pletykaanyu; Isten hozott; Harminc év napsütés; Vera a Könyvhéten díjat nyert a Szép Magyar Könyv 2020 versenyben.

A múzeumi kulisszatitkok tematikán belül kínált programokon a restaurátorok munkájával, eszközeivel ismerkedhetnek a látogatók a római kőtár, a Castrum műhelyében. Muhi András, a legendás Inforg Stúdió producere pedig a MűvészetMalomban „rendel”: előkerülhet a fiókból a forgatókönyv, de beszélgethetünk vele a filmes világról, a stúdióval forgatott, közel háromszáz kísérleti rövidfilmről és játékfilmről is.