2015. november 24., 16:13
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Átadták az 1+1 konstrukcióban, önkormányzati hozzájárulással megújult Rügy utcát. Itt a mellett, hogy 130 méter hosszan leaszfaltozták és szegélykövezték az utat, támfalat is építettek az út torkolatánál.  

A Rügy utcai Társulás kezdeményezésére 1+1 konstrukcióban kapott új aszfaltborítást és szegélykövezést a Rügy utca 130 méteres szakasza. Az út torkolatánál támfal építésére, illetve megerősítésére is szükség volt. Az összesen 7 524 750 Ft értékű beruházáshoz az önkormányzat 3 762 375 Ft-tal járult hozzá. Ezzel biztonságosabbá és kényelmesebbé vált a közlekedés az érintett szakaszon.

Az 1+1 akciót tavasszal már második alkalommal hirdette meg a városvezetés. A programra eddig 10 utcaközösség jelentkezett, és 8 esetében meg is valósulhat meg a program. Ezek összesen 15.714 ezer Ft önkormányzati hozzájárulással újulnak meg.

A program keretében lakossági önerős út- és járdaépítésekhez, felújításokhoz igényelhető önkormányzati hozzájárulás az összköltség 50%-áig. A hozzájárulásra minden szentendrei lakó- és utcaközösség, vállalkozás pályázatot nyújthat be, mely egy adott útszakasz építése, felújítása céljából polgári jogi társaságot alakít.

Az 1+1 egy programot – volumene növelésével – jövőre folytatja az önkormányzat, a 2016-os pályázati kiírás már megjelent.