2023. május 12., 13:38
A tizenhárom család alkotta úttársaság és az önkormányzat összefogásában a Csóka utcában és az Alkony közben összesen 320 méteren készült el az új útburkolat, amit május 11-én adott át Fülöp Zsolt polgármester. Az ünnepélyes átadón részt vettek az úttársaság tagjai, az utcában lakók és Szabados András, a választókerület önkormányzati képviselője.

Az összesen közel 18,8 milliós forintos beruházással a Csóka utcában a Berek utcától a Csóka utca 73. számig, az Alkony közben a Csóka utcától az Alkony köz 8. számig már új aszfaltburkolat borítja az úttestet. A kivitelező vállalásához híven egy hónap alatt befejezte a munkát.

Fülöp Zsolt rövid beszédében méltatta a lakók kezdeményezését, a lakókörnyezetük iránti elkötelezettségüket, amelyért anyagi áldozatot is hoztak. A szentendreiek adóbefizetéséből az önkormányzat a beruházás felét finanszírozta. Az összefogás emlékéül az úttársaság valamennyi tagja kapott egy darabot a nemzeti színű szalagból.

Az ünnepélyes átadó jó hangulatú utcapiknikkel zárult, a lakók borral és frissen sült pogácsával készültek, a választókerület képviselője és az önkormányzat pezsgős koccintásra invitálta a résztvevőket.

A képviselő-testület 2021 októberében, hogy kedvezőbbé tegye az 1+1 programot a beruházásra vállalkozó lakók számára, módosította az adórendeletet. Így az építmény-, illetve az építmény-, illetve üdülőadóból levonható a lakossági fejlesztési hozzájárulás 50 százaléka azokban az esetekben is, amelyekben az önkormányzat hozzájárult a fejlesztés finanszírozásához. Ezzel az 1+1-es programban résztvevőkre is kiterjesztették az adókedvezményt, amit korábban az adórendelet nem tett lehetővé.

Fotó: Isza Ferenc