Polgármesteri köszöntő

Szentendreiek vagyunk, egy közösség vagyunk, összetartozunk!

Amikor elutazunk és megkérdezik, honnan jöttünk, akkor természetesen válaszoljuk, hogy szentendreiek vagyunk.

Szinte nincs olyan, hogy valaki ne tudná hol van Szentendre, sőt a legtöbben jártak is városunkban.
A kívülálló szemében a városunk szinte csak a belvárost jelenti, nekünk, akik itt vagyunk otthon, többet jelent.

Nekünk Szentendrében benne vannak a városrészek, Pannóniatelep, a Belváros, Rózsakert, Püspökmajor lakótelep, Lászlótelep, Izbég, Alsó-Izbég, a Bükkös patak környéke, a Vasvári és a Füzespark lakótelep, Alsó-Pismány, Pismány, Szarvashegy, Derecske, Tyúkosdűlő, Petyina, Boldogtanya.

Ezek a városrészek jelképesen olyanok mint egy puzzle darabok, amik illeszkednek egymáshoz és együtt adják ki az egész képet, együtt jelentik Szentendrét.

Ahogy a városrészek is illeszkednek egymáshoz, úgy mi, szentendreiek is összetartozunk. A város történelméből fakadó sokféle hagyományt, sokféle nézőpontot együtt tudjuk megélni a mában is. Szentendre jövőjét ma alakítjuk ki. Mi alakítjuk, akik most valljuk otthonunknak városunkat.

A gyermekeink Szentendréje legyen olyan, amit mi is szeretnénk, egy élhető kisváros, ahol ismerik egymást az emberek, beszélgetnek egymással az utcában lakók, beszélget egymással a lépcsőházban lakók, sőt segítik is egymást, ha arra van szükség.

A mi szerethető Szentendrénkről döntöttünk 2019. október 13-án. Arról döntöttünk, hogy milyen úton haladunk tovább, legyen egy 40.000-es lakosságú alvóváros, vagy legyen egy közösségekre épülő valódi összetartó kisváros. Az utóbbi mellett tettük le a voksunkat.

Ezen az úton mind a 28.000 szentendrei polgárra számítunk, függetlenül attól, hogy milyen a vallása, a pártszimpátiája, a nemzetisége, vagy milyen régóta vallja otthonának Szentendrét.

Van egy mondás, mi szerint, ha gyorsan akarsz haladni, menj egyedül. Ha messzire akarsz jutni, menjetek többen.

Most többen indultunk el a közösen kitűzött célunk felé!

Fülöp Zsolt
polgármester