Polgármester

miklos

Polgármester: Verseghi-Nagy Miklós

Fogadóóra: minden hónap 4. csütörtökén 13.00-17.00 óráig
E-mail: polgarmester@szentendre.hu

Szeretettel köszöntöm az Olvasót Szentendre honlapján!

Küldetésünk, hogy Szentendre egyedi értékeit óvó és gyarapító, nyitott, egymásra figyelő, szabálykövető közösség formálásával és élenjáró közszolgáltatás nyújtásával elérjük, hogy vágyott dolog legyen köztünk élni, dolgozni, vállalkozni, vonzó legyen befektetni és visszalátogatni.

Szentendre Város vezetése ebben a mondatban foglalta össze legfontosabb célkitűzéseit. Stratégiánk három alappillére az épített környezet fejlesztése, a városlakók kiszolgálásának javítása és a közösség erősítése. Aki a városban nyitott szemmel jár, biztosan tapasztalja, hogy szó szerint épülünk-szépülünk, érezhető a változás utcáinkon, köztereinken és épületeinken.

A közösségépítés sikere rendezvényeink látogatottságán mérhető. Szentendre egész évben nyitva áll, tárt karokkal és igazán változatos kulturális – művészeti, zenei, színházi – programokkal várjuk a helyieket és az idelátogatókat, múzeumainknak és kulturális intézményeinknek köszönhetően. Legyen szó akár a Tavaszi Fesztiválról vagy a Teátrumról, a nyári, Duna-korzón szervezett rendezvényekről, vagy az Adventi Vásárról, itt mindig történik valami, itt mindig van mit látni, hallani, élvezni.

Szentendre gazdag és változatos történelmi és kulturális értékekkel rendelkezik, a mai tartalom évezredes múltra tekint vissza, feladatunk ezért az értékeket megőrizni, továbbörökíteni, aktualizálni és gyarapítani. Ezen dolgozom nap, mint nap, építve a város polgárainak részvételére és segítségére.

Egy mondatba sűrítettük tehát azt, amiért és ahogyan dolgozni kívánunk, legfontosabbnak mégis azt tartom, hogy ez a közösség, mi szentendreiek, egymásra figyelve és elégedetten éljünk itt, Szentendre színeit együtt gazdagítsuk a magunk és az idelátogatók örömére.

Verseghi-Nagy Miklós
polgármester