Polgármester

Szentendreiek vagyunk, egy közösség vagyunk, összetartozunk!

Amikor elutazunk és megkérdezik, honnan jöttünk, akkor természetesen válaszoljuk, hogy szentendreiek vagyunk.

Szinte nincs olyan, hogy valaki ne tudná hol van Szentendre, sőt a legtöbben jártak is városunkban.
A kívülálló szemében a városunk szinte csak a belvárost jelenti, nekünk, akik itt vagyunk otthon, többet jelent.

Nekünk Szentendrében benne vannak a városrészek, Pannóniatelep, a Belváros, Rózsakert, Püspökmajor lakótelep, Lászlótelep, Izbég, Alsó-Izbég, a Bükkös patak környéke, a Vasvári és a Füzespark lakótelep, Alsó-Pismány, Pismány, Szarvashegy, Derecske, Tyúkosdűlő, Petyina, Boldogtanya.

Ezek a városrészek jelképesen olyanok mint egy puzzle darabok, amik illeszkednek egymáshoz és együtt adják ki az egész képet, együtt jelentik Szentendrét.

Ahogy a városrészek is illeszkednek egymáshoz, úgy mi, szentendreiek is összetartozunk. A város történelméből fakadó sokféle hagyományt, sokféle nézőpontot együtt tudjuk megélni a mában is. Szentendre jövőjét ma alakítjuk ki. Mi alakítjuk, akik most valljuk otthonunknak városunkat.

A gyermekeink Szentendréje legyen olyan, amit mi is szeretnénk, egy élhető kisváros, ahol ismerik egymást az emberek, beszélgetnek egymással az utcában lakók, beszélget egymással a lépcsőházban lakók, sőt segítik is egymást, ha arra van szükség.

A mi szerethető Szentendrénkről döntünk most október 13-án. Rajtunk múlik, milyen úton haladunk tovább, legyen egy 40.000-es lakosságú alvóváros, vagy legyen egy közösségekre épülő valódi összetartó kisváros.
Ezen az úton mind a 28.000 szentendrei polgárra számítunk, függetlenül attól, hogy milyen a vallása, a pártszimpátiája, a nemzetisége, vagy milyen régóta vallja otthonának Szentendrét.

Van egy mondás, mi szerint, ha gyorsan akarsz haladni, menj egyedül. Ha messzire akarsz jutni, menjetek többen.

Most többen indultunk el a közösen kitűzött célunk felé!

Fülöp Zsolt
polgármester