Események betöltése

Steven Balogh István Vilmos: Info Kamikaze / kiállítás

2022. 09. 15. - 2022. 10. 22.

Leírás

A MANK  (Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.) tárlataként Steven Balogh István Vilmos Info Kamikaze – Klasszikusok, sokkoló meglepetések és újdonságok az eddigi életműből című kiállítása tekinthető meg az ÚjMűhely Galériában.

A művész ez évi, New York-i kiadású katalógusa mellett az egyéni tárlaton Balogh István Vilmos legújabb festményei is megtekinthetők, 2022-ben, a Szentendrei Régi Művésztelepen készültek.

Steven Balogh, született Balogh István Vilmos (1954, Hegyhátszentpéter) kezdeti magyarországi alkotótevékenységének első szakaszát a hetvenes évek közepétől a performance, a concept és a body art hagyományából építkező megközelítés jellemezte. Konceptuális jellegű grafikáiban az információ manipulálásának lehetőségét, tartalmának hitelességét kérdőjelezi meg. A szövegek, szövegtöredékek és a talált mondatok átfestése, roncsolása, eltakarása új tartalmat ad műveinek.Fotó alapú munkáiban – legyen az performanszainak vagy body art akcióinak dokumentációja – szintén megjelenik a felület roncsolása, átfestése.
1978 óta a szentendrei Vajda Lajos Stúdió tagja, az 1980-as évek elején jelentős figuratív műveinek kiemelkedő darabjai a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum és a váci Tragor Ignác Múzeum gyűjteményében találhatók. Az 1986 óta New Yorkban élő és alkotó művész munkáit jelentős nemzetközi gyűjteményekben őrzik.

A kiállítás kedden 13 és 18, szerdától szombatig 10 és 18 óra között tekinthető meg.

ÚjMűhely Galéria és Kávézó

Fő tér 20.
Szentendre, Pest 2000 Magyarország