Események betöltése

Paparazzi – A P’Art Mozi új vetítéssorozata

2023. 02. 28.. 18:00

Ft1500 – Ft1800
Leírás

A P’Art Mozi legújabb programja, a Paparazzi vetítéssorozat első alkalmával Az elefántember című angol-amerikai filmdráma digitálisan felújított változatát vetíti. A film után beszélgetés várja az érdeklődőket, a házigazda Tóth Tamás filmrendező.

Leskelődünk, kutakodunk nagy filmalkotók, nagy színészek, nagy sztorik után. Nem erőszakosan persze, mint a Paparazzo Fellini Édes életében. Filmklubunkban a mesterek „nagyságát” szeretnénk kifürkészni. Mitől és miként válik egy film klasszikussá, alapvetéssé, vagy más megközelítésben, igazi művészetté. A válaszokhoz, mi filmnézők egymást is fürkésszük! A remekművek révén megszülető érzéseink, az előhívott információk jelzik, hol tartunk éppen önmagunk és a világ megismerésében. A diskurzust Tóth Tamás filmrendező vezeti, aki filmjeiben is inkább kérdezni szeret, mintsem kijelenteni.

A programon való részvétel 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

Az elefántember
feliratos angol-amerikai filmdráma, 120 perc, 1980
A történet a múlt század végén játszódik Londonban. Az álomjelenetek, melyek az elefántember születését magyarázzák (John Merrick anyját terhességének nyolcadik hónapjában ledöntötte egy elefánt), a gépek mellett dolgozó munkások testéről felismerhetetlen közelségből készült képekbe tűnnek át. Egy formátlan anyag önmozgásából a kozmikus szörnyűség születik. Ebbe a világba merül alá a londoni kórház fiatal sebésze, Frederick Treves, hogy megértse a rejtélyt…

Jegyvásárlás/jegyfoglalás>>
Filmelőzetes>>

P’Art Mozi

Dunakorzó 25.
Szentendre, 2000