Események betöltése

Panta rhei – tárlatvezetés Dávid Gyulával

2022. 05. 07.. 16:00 - 17:00

850Ft – 1700Ft
Leírás

Tárlatvezetés Dávid Gyula fizikussal, az ELTE TTK Atomfizikai Tanszék egyetemi adjunktusával Melkovics Tamás – Panta rhei című kiállításán.

Dávid Gyula szubjektív tárlatvezetésén a természettudományok szemszögéből vizsgálja, milyen kapcsolat húzódik a művek szerkezete, burjánzása és a természet szerveződési elvei között.

Melkovics Tamás tárlata művészetének egyfajta fejlődéstörténetét mutatja be: összefogja a művész formai kísérletezésének alap eszköztárát, plasztikái evolúcióját, gondolatmenetének összetettségét. Kihangsúlyozza a 2019-től létrejött komplex formarendszereket és a hozzájuk szorosan kapcsolódó grafikai sorozatokat. Legújabb alkotásain keresztül megismerhetjük műfaji sokszínűségét, művészete lineáris folytonosságát. Installációi, szobrai és grafikái azt a folyamatos mozgást, állandó változást, több irányba burjánzó növekedést érzékeltetik, mely az élet alapvető tulajdonságaként írható le, mikro- és makroszinten egyaránt.

A kiállítás június 26-ig, csütörtöktől – vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható.
Kurátor: Iberhalt Zsuzsa művészettörténész

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Ferenczy Múzeum

Kossuth Lajos utca 5.
Szentendre, 2000 Hungary