Események betöltése

Népzenei Műhely és táncház Tímár Sárával vendég: Balogh Kálmán – cimbalom

2020. 11. 21.. 19:00 - 22:30

1000 Ft
Leírás

„Kinek kéznél van a lába,
Velünk jöhet, nem hiába!”

Népzenei műhely és moldvai táncház Tímár Sárával, a Junior Príma díjas szentendrei énekesnővel, a Szentendrei Kulturális Központban.

Vendég: Balogh Kálmán – cimbalom
Egy különleges hangszer és világhírű megszólaltatója. Balogh Kálmán művésztanár tevékenységének két fontos területe van, a koncertezés és tanítás. Briliáns technikai tudással, kifinomult ízléssel, magas fokú improvizációs készséggel, a különböző zenei irányzatok iránti olthatatlan kíváncsisággal és nyitottsággal Balogh Kálmán sokoldalú előadóművész. Ennek a sokoldalúságnak következtében rendszeresen más-más formációkban muzsikál. Repertoárja magyar- és más népek zenéjétől, autentikus cigány-klezmer zenén és mindezek feldolgozásán át, a világzenén keresztül a jazz és klasszikus zenéig terjed. A különböző formációkkal szerte a világon muzsikál, táncházakban, népzenei-világzenei fesztiválokon, Müpa, Zeneakadémia, Vigadó, BMC, London Queen Elisabeth Hall, Párizs Theátre de la Ville, Amszterdam Concertgebouw, New York Carnegie Hall, Hollandia Bimhuis, csak kiragadott helyszínek. A koncertezés mellett saját lemezeken és vendégművészként több mint 100 cd-n hallani játékát. A Kossuth, Bartók és Dankó rádió gyakran játsza felvételeit. Visszatérő fellépője a Womexnek, a legnagyobb világzenei fesztiválnak. Több díj birtokosa, A Népművészet ifjú mestere, Fonogram díj, eMerTon díj, Artisjus, Kodály díj, Az év zenésze, Bezerédj díj, Magyar Örökség díj 2015., Martin György díj 2019., Prima Primissima díj 2019.

A beszélgetést és koncertet követően moldvai táncház veszi kezdetét, ahol a vendégek szabadon vagy tánctanár segítségével mulathatnak egész este.

Zenészek:
Halászi-Hargitai Lehel – furulyák
Jakabffy Balázs – dob
Balogh Kálmán – cimbalom
Tímár Sára – ének

Táncot tanít: Zoltán Eszter

Belépő: 1000 Ft
Jegyek a koncert napján kezdés előtt egy órával a helyszínen válthatók

Dunaparti Művelődési Ház – Barlang

Duna-korzó 18.
Szentendre, Pest Magyarország