Események betöltése

Mozaik Múzeumtúra Roadshow – Szentendre

2018. 04. 20. - 2018. 04. 22.

Leírás

Mozaik Múzeumtúra Roadshow – Szentendre

2018. április 20. péntek
MűvészetMalom – Szentendre, Bogdányi út 32.

KIS GESZTUSOK: Kiállítás a Föld napja alkalmából – hivatalos megnyitó
2018. április 20. péntek 17:00
Idén rendhagyó helyszínen, a MűvészetMalom udvarán láthatja a közönség a Föld napjához kapcsolódó alkalmi szentendrei tárlatot, amely ezúttal a land art műfajára fókuszál. A kiállításon szentendrei, illetve a környékbeli települések óvodásainak, diákjainak alkotásait tekinthetjük meg. A program ingyenes.

SZAVAZÁS! Ezen a hétvégén tekintsék meg és szavazzanak az óvodások és iskolások által készített alkotásokra A Föld napja Szentendrén – Kis gesztusok a természetből eseményben!

Újrahasznosító műhelyfoglalkozás gyerekeknek
2018. április 20. péntek 17:30
Retextil csoport foglalkozásán a fenntartható, tudatos életforma különböző témáit közelíthetitek meg a gyerekek játékos módon. Megismerkedhetnek a városi kertészkedéssel, használati tárgyakat készíthetnek háztartási hulladékokból, varrni tanulhatnak. Amikor a gyerekek együtt alkotnak, nem csak a technikákat tanulják meg, hanem sokat megtudnak magukról, egymásról és a minket körülvevő világról is. A program ingyenes.

2018. április 21. szombat
MűvészetMalom – Szentendre, Bogdányi út 32.

Kis gesztusok – TermészetMűvészet
2018. április 21. szombat 11:00
Pokorny Attila Land Art művész előadása nem csak felnőtteknek saját művein keresztül. A program ingyenes.

Szentendrei Képtár – Szentendre, Fő tér 2—5.

Találkozás álombéli teremtményekkel a Néma, álmodó kertek kiállításon
2018. április 21. szombat 13:00
Képkereső, képkiegészítő foglalkozás Csillag Edina múzeumpedagógussal. Az Alfred Brehm ihlette állatok megelevenednek a vásznakon, lecsalogatjuk őket a fehér lapokra és körbevesszük őket a dzsungel élővilágával, miközben dalokat hallgatunk Baluról, Maugliról és Bagiráról. A program belépővel látogatható.

Ferenczy Múzeum – Szentendre, Kossuth u. 5.

Dinamikus szobrok az Utat nyitni a szabadsághoz – Ferenczy Béni művészete kiállításon
2018. április 21. szombat 15:00
Szobrászkodás Csillag Edina múzeumpedagógussal. Hogyan, miből készíthetünk szobrot? Nézzük meg a kiállítást, válasszuk ki a kedvenc szobrunkat, majd az adott alapanyagból formázzuk meg a mozdulatokat és arckifejezéseket! A program belépővel látogatható.

Vendégünk a vajdasági Topolya Község Múzeuma
Topolya Község Múzeuma: 2015 őszén jön létre a fiatal intézmény egy bárói kastélyban, Kray Pál táborszernagy egykori topolyai otthonában. A műemléki falak között időszaki, állandó kiállításokat, koncerteket, műhelymunkákat, tudományos előadásokat szerveznek a magyar és szerb közönségnek. Az intézmény őrzi a művésztelepeket létrehozó Ács József képzőművész hagyatékát, továbbá az épület felújítója, dr. Harkai Imre építész hagyatékát, Juhász Erzsébet író gyűjteményét és helytörténeti hagyatékokat. A program belépővel látogatható.

Topolya (Szerbia) Múzeumának gyerekfoglalkozása
2018. április 21. szombat 16:00
Ács József képzőművész hagyatékát a topolyai múzeum őrzi. Ehhez kapcsolódik az Ács József és a fiatalok című izgalmas múzeumpedagógiai kiadvány, amely ennek a foglalkozásnak is az alapja. A könyvet ingyenesen hazavihetik az érdeklődők. A program belépővel látogatható.

Verses-zenés-filmes est
április 21. szombat 17:00
Danyi Zoltán író, Mezei Szilárd zeneszerző, Tolnai Szabolcs rendező részvételével az Újvidéki Orfeuszok – A vajdasági Új Symposion kiállításon. A program belépővel látogatható.

2018. április 22. vasárnap

Városi séta a HURRÁ SZENTENDRE! című helytörténeti mesekönyv izgalmas tematikája alapján
április 22. vasárnap 11:00
Nem csak gyerekeknek, a szentendrei TOURINFORM szervezésében. A könyv a program során meg is vásárolható.
Találkozás a Szentendrei Képtár előtti Fő téren (Fő tér 2—5.) A program ingyenes.

Ferenczy Múzeum – Szentendre, Kossuth u. 5.

Kigyós Fruzsina és Magyarósi Éva művész záró tárlatvezetése A csalók is álmodnak tárlatán
2018. április 22. vasárnap 15:00
Egy tehetségkutató programnak köszönhetően nemrég országos hírnevet szerzett Magyarósi Éva egyszerre animációs filmrendező, képzőművész, díszlettervező és egyetemi oktató. Legújabb, személyes hangvételű projektjében a női lélek rejtekeiről, a testről, az érzelmekről, furcsa álmok és megélt szituációk többszólamú történeteiről mesél. Provokatív és megrendítő tárlat. A program belépővel látogatható.
Zenés tárlatvezetés Bodonyi Emőke kurátorral az Utat nyitni a szabadsághoz – Ferenczy Béni művészete kiállításon
2018. április 22. vasárnap 16:00
Fuvolán játszik Czifra Gergely fuvolaművész, zongorán kíséri Majtényi Eszter zongoraművész. A program belépővel látogatható.

Ezen a hétvégén a Családok Évéhez kapcsolódva családok érkezése esetén az édesanyáknak a belépés ingyenes! Látogasson Szentendrére és a múzeumi programjaink mellett merüljön el a Szentendrei Tavaszi Fesztivál élményeiben!
NYITVATARTÁS
A Ferenczy Múzeumi Centrum kiállítóhelyei hétfő kivételével minden nap 10-től 18 óráig tartanak nyitva – kivéve a Kovács Margit Múzeumot, amely a hét valamennyi napján várja a látogatókat.
A pénztárak 17:30-kor zárnak.
A programváltozás jogát fenntartjuk!

Szentendre belvárosa