Események betöltése

MANK Advent az ÚjMűhely Galériában

2019. 12. 07.. 10:00 - 20:00

Leírás

A műgyűjtéstől az ékszer- és műtárgyvásárláson át a filmvetítésig számos programmal vár mindenkit a MANK Advent, ahol karácsi díszeket is készthetünk természetes alapanyagokból.

Egész nap műgyűjtő játék az ÚjMűhely Galéria A művészet ajándék! című vásárnak alkotásai között, értékes ajándékokért! Közben a vásár minden műtárgya megvásárolható!

ÚjMűhely Galéria, Szentendre, Fő tér 20. 2019. december 7., szombat

PROGRAM

10:00 – 16:30
KORTÁRSÉKSZER-VÁSÁR MINDENKINEK!

A jelentős művészek munkáit ezúttal nem csak vitrinekben csodálhatják meg a látogatók, hanem fel is próbálhatják azokat, és akár egyedi kortárs ékszerekkel térhetnek haza.

12:00 – 16:00
KARÁCSONYI AJÁNDÉKOK KÉSZÍTÉSE

Közösen készítünk természetes alapanyagokból készült karácsonyfa-függőket, és ezeket színes szalagokkal, csomagolópapírokkal bolondítjuk meg.

16:00 – 17:00
TÁRLATVEZETÉS a Karácsonyi vásáron

A tárlatvezetést tartják: Récsey Manyi és Sinka Zoltán Gábor, az ÚjMűhely Galéria galériamenedzserei

17:00
SENKI TÖBBET – DOKUMENTUMFILM VETÍTÉSE (’98)

A kortárs művészeti világ útvesztőit körüljárva a Senki többet című dokumentumfilm feltérképezi, hogy a művészetnek ma milyen szerepe lehet a materialista, fogyasztás központú társadalomban.

19:00 – 20:00
KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉS A MŰGYŰJTÉS ÉS A HAZAI MŰTÁRGYKERESKEDELEM VILÁGÁRÓL

A Senki többet című dokumentumfilmben látottakat „fordítjuk át magyarra” ismert hazai szakértők segítségével, akik beavatnak minket abba, miként is működnek a galériák, a művészeti vásárok, és hogyan érdemes gyarapítani a gyűjteményeket.

A beszélgetés résztvevői:

Ledényi Attila műgyűjtő, az Art Market Budapest alapító-igazgatója
Vass László műgyűjtő
Fenyvesi Áron, az acb Galéria főkurátora

A beszélgetést vezeti:
Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója

A program regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékukat a kozonseg@alkotomuveszet.hu címen jelezzék.

A művészet aján­dék!
A szentendrei MANK Nonprofit Kft. és az ÚjMűhely Galéria A művészet aján­dék! címmel ünnepi programmal készül az adventi időszakra. A rendhagyó tár­laton lehetőség nyílik jelentős kortárs művészek alkotásainak megtekintésére és megvásárlására. Válogathatunk a 20. század második felének legjelesebb hazai grafikus nemzedékének alkotásaiból, a Szentendrei Grafikai Műhely legendás alkotóinak szitanyomataiból, a Szentendrei Régi és a Hódmezővásárhelyi Művésztelep művészeinek kiemelkedő munkáiból, vagy a nagy sikerű Dialógusok-Polilógusok kortársékszer-kiállítás izgal­mas anyagtársításokkal dolgozó, egyedi formavilágot és koncepciót teremtő kortársékszer-tervezőinek munkáiból. A kiállításon minden mű megvásárolható.