Események betöltése

Lakodalmi tematikus nap a Skanzenben

2022. 09. 10.. 09:00 - 18:00

Leírás

A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Hagyományaink vendégségben című tematikus programsorozata keretében az ország minden szegletéből érkeznek a tájházak képviselői, hogy bemutassák értékőrző munkájukat. Az esemény idei tematikája a lakodalom lesz.

Az egész napos programon a látogatók megismerkedhetnek a Skanzen magyar és nemzetiségi tájházaival és a hozzájuk kapcsolódó közösségekkel, a Magyarországi Tájházak Szövetségének képviselőivel, valamint a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség együtteseivel. A résztvevők egy közös nagy lakodalomra hívják és színes programkínálattal várják a Skanzenbe érkezőket. A szakmai programokkal egybekötött esemény bemutatói, kézműves és interaktív foglalkozásai, színpadi előadásai, kóstolói, tánctanításai, sütés-főzései több helyszínen és tájegységen zajlanak.

A Skanzen – idén először – a Határtalan Templomtúrák című programjával csatlakozik a Ferenczy Múzeumi Centrum szeptember 9. és 11. között zajló Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje eseménysorozatához.

A Skanzen a programváltozás jogát fenntartja.

Borítókép: skanzen.hu

Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Sztaravodai út
Szentendre, 2000 Hungary

+36 (26) 502 537