Események betöltése

Karaván Família koncert

2022. 04. 01.. 20:00 - 22:00

Leírás

A szülők és gyermekeik által létrehozott egyedülálló családi zenekar, a Karaván Família az elmúlt 17 évben saját világot teremtett a cigány vokális hagyományok nyomán.

Repertoárjukkal bizonyították, hogy a cigányzene intelligens és szellemes, bölcs és befogadó. Dallamaik forrása nem egy tájegység vagy egy roma népcsoport, hanem az európai cigány kulturális és zenei örökség. Dalaikban a különböző, jellegzetes európai cigány zenei stílusok mellett érezhető a latin zene, a blues vagy a popzene hangulata is – mindezekből eddig nem hallott világzene született. A sokszínűség mellett azonban a Karaván Família képes megőrizni saját stílusát, amely egyszerre fiatalos és hagyománytisztelő, szórakoztató és szerethető.
Koncertjeikkel bejárták Európát Moszkvától Barcelonáig. Több alkalommal játszottak a Művészetek Palotájában, valamint rendszeres vendégei a hazai kluboknak, fesztiváloknak és rendezvényeknek. Dolgoztak együtt többek között olyan előadókkal, mint Boban Markovic, Balogh Kálmán vagy Harcsa Veronika. A Karaván Família a cigány népzene felől indulva bátran használja és ötvözi a különböző zenei stílusokat, amelyeket könnyedén befogadhatóvá varázsol.

A belépés ingyenes, de regisztráció szükséges.

DMH Barlang

Dunakorzó 18.
Szentendre, 2000