Események betöltése

Filmfestés – Az almafa virága

2023. 02. 19.. 18:00

1500Ft – 1800Ft
Leírás

2022-ben indult a P’Art Mozi izgalmas, új programja, a Filmfestés, amely egy különleges filmfeldolgozásra ad alkalmat és lehetőséget. Ezúttal Az almafa virága című film megfestésére várja az érdeklődőket a házigazda, Varga Anna vizuális- és környezetkultúra tanár, művészetterapeuta.

A film élményéből kiindulva festékkel, papíron a művészetterápia eszközeivel hívhatnak elő képeket a résztvevők. A folyamat átéléséhez semmilyen rajzos előképzettség nem szükséges.
A vetítésre váltott jeggyel a programon való részvétel ingyenes.

A vetítésen és a programon való részvétel 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

Az almafa virága
magyar-vietnami romantikus film, 110 perc, 2023
A napjaink Budapestjén játszódó történetben egy fiatal vietnámi lány a felnőtté válás küszöbén áll, ám nincs kibékülve azzal a jövővel, amelyet a családi hagyományok jelöltek ki számára. Magyarországra utazik, hogy kiderítse, mi történt annak idején a nagymamájával, amiről az asszony a mai napig nem hajlandó beszélni. A lány titkon reméli, hogy a családi rejtély megfejtése a saját bizonytalanságait is segít megoldani. A Duna-parton találkozik egy fiúval, aki viszont az első pillanattól biztos benne, hogy a lány élete szerelme. Eközben a ’70-es évekbeli történetszálban egy vietnámi diáklány és egy fiatalember, az évfolyam sármőre ütközik egymásba az Agrártudományi Egyetem folyosóján. Egyre komolyabbá váló kapcsolatukat azonban éberen figyeli a felügyelőtiszt: az ő feladata biztosítani, hogy a Vietnámból érkezett ösztöndíjasok még véletlenül se akarjanak Magyarországon maradni, hanem diplomásként hazatérve dolgozzanak az országukért.
Az összefonódó szerelmi történeteket követve Az almafa virága felidézi a ’70-es évek Budapestjének különleges hangulatát, és elrepít az akkori, illetve a mai Vietnámba is.

Filmelőzetes>>
Jegyvásárlás/jegyfoglalás>>

 

P’Art Mozi

Dunakorzó 25.
Szentendre, 2000