Események betöltése

Dumtsa 150 – filmvetítés Szentendre Város Napján a P’Art Moziban

2022. 04. 09.. 14:00

1200Ft – 1500Ft
Leírás

A soknemzetiségű és kulturálisan sokszínű Szentendre jelképévé vált elődünk, Dumtsa Jenő szellemi örökségére emlékezve, április 9-én a városvezetés több programot szervez az idén.

Április 9-ét ezentúl Szentendre Város Napjaként koszorúzással és a nemzetiségek programjaival ünnepli a város. Első alkalommal idén rendezik meg az ünnepséget, melynek keretében számos más program mellett, a P’Art Mozi Bódy-termében Milorad Krstić: Ruben Brandt, a gyűjtő című filmje tekinthető meg.

A szerb származású, 1990 óta Magyarországon élő és dolgozó képző- és animációs művész, multimédiában alkotó thriller-, film noir- és kalandfilmelemeket ötvöző, szürreális animációs mozifilmjét 14 órától vetíti a mozi.

Ruben Brandt, a gyűjtő
színes, magyar animációs film, 96 perc, 2018 (12)

A művészet olykor veszélyesebb, mint az élet, derül ki a Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés magyar animációs akció-thrillerből. Különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt (Kamarás Iván) és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski (Makranczi Zalán), a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe (Hámori Gabriella). A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el. Milorad Krstić egyedi látványvilágú akció-thrillerében az egész világot bejárjuk egy olyan utazás során, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket. A 4K-ban készült animációs alkotásban a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és mindig újra töltődő izgalom köti le a néző figyelmét.

Jegyfoglalás ITT.

P’Art Mozi

Dunakorzó 25.
Szentendre, 2000