Események betöltése

Bácsi Róbert László: A szabadság gesztusai – tárlatvezetés

2022. 03. 19.. 16:00 - 17:00

1000Ft
Leírás

Masterclass címmel tart tárlatvezetést Keleti Éva fotóművész Bácsi Róbert február 13-án, a PhotoLab stúdióban nyílt fotográfiai kiállításán.

Keleti Éva (Budapest, 1931. augusztus 18. –) Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar fotográfus, érdemes és kiváló művész. A színházi fotózás iskolateremtő mestere. Egyedülálló látásmód, pontos és mély karakterábrázolás jellemzi portréfotóit. Képei a hazai színháztörténet közelmúltjának kiemelkedő előadásait, emblematikus művészegyéniségek különleges pillanatait ragadja meg. Nem csak ismert és körülrajongott személyiségeket fotózott, a hétköznapi emberek is legalább ennyire érdeklik, kiemelkedőt alkotott a szocio- és dokumentarista fotográfiában is.
Bácsi Róbert László mestereként, mentoraként és kollégájaként tekint Keleti Évára. Kölcsönösen fotózták is egymást, s most a tárlatvezetés alkalmával azt is megtudhatjuk, mit gondol Keleti Éva fiatal kollégája eddigi pályájáról, és egyes fotósorozatairól.

A kiállítás 2022. március 27-ig látogatható.
A kiállítás kurátora: Kopin Katalin

A tárlatvezetésre a jegyek csak elővételben vásárolhatók online, illetve személyesen csütörtöktől vasárnapig 10:00-17:30-ig a:
  • Ferenczy Múzeumban (Kossuth L. u. 5.)
  • Kmetty Múzeumban (Fő tér 21.)
  • Kovács Margit Kerámiamúzeumban (Vastagh Gy. u. 1. – bejárat a Görög utca felől)
  • Czóbel Múzeumban (Templom tér 1.

A múzeumi belépés az FMC kiállításaira és programjaira az egészségügyben dolgozóknak 2022. december 31-ig ingyenes.

Az FMC A programváltoztatás jogát fenntartja, eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Vajda Múzeum

Hunyadi utca 1.
Szentendre, Pest 2000 Magyarország