Események betöltése

2021. 02. 18.. 19:00

Leírás

Ihletődj Kultszereplőkkel!

Motiváció, lendület, inspiráció, feltöltődés?!…Ihlet!
Vajon miből építkezik, töltekezik, miből “merít” egy művész? Miféle érzés, gondolat, érzet az Ihlet?
#kultonline csatornáinkon hétről-hétre bemutatunk egy-egy kis videót olyan művészekről, emberekről, akik valamilyen módon kapcsolatban állnak velünk, a Szentendrei Kulturális Központtal. Szentendreiek vagy szentendrei kötődésük van; rendezvényeinken, programjainkon fellépnek, szerepelnek; vagy munkakapcsolatban vagyunk velük. Magukról, világukról mesélnek, de legfőképpen arról, ők miből merítenek ihletet?

♦♦♦

Krizboval 2015 óta dolgozunk, gondolkodunk együtt. Az ő keze munkája a Szentendrei Kulturális Központ, a Barlang, a Szentendrei Teátrum és a Dunaparti Művelődési Ház , fesztiválok, koncertek, rendezvények arculata. Az ő munkái köszönnek vissza a 11-es út melletti molinokról, a buszmegállók plakátjairól és a programfüzetek lapjairól.

♦♦♦

Krizbai Gergely „Krizbo” (1988) szabadúszó grafikus és képzőművész. Születése óta Szentendrén él, apja Krizbai Sándor, Munkácsy-díjas festőművész, édesanyja Krizbainé Szabó Éva, Pro Urbe-díjas múzeumpedagógus.

Tanulmányait a soproni Alkalmazott Művészeti Intézet, Tervezőgrafika szakán végezte 2010-15 között, ahol a WorkShopron Művészeti Szakkollégium alapító tagja, később elnöke volt – munkájáért rektori dicséretben részesült. 2016-ban a Kortárs Folyóirat az „Év képzőművésze” címmel tüntette ki. Több hazai művészeti csoport tagja, rendszeresen szervez egyéni és csoportos kiállításokat, számos szerzői grafikai kiadványt jelentetett meg.

2015-ben az Ő logó-terve alapján alakították ki Szentendre város arculatát. Számtalan városi kulturális program – köztük a Teátrum – arculatának megújítása kötődik a nevéhez. Rendszeresen tervez színházi plakátokat. Jelentős szerepe volt a Teátrum50 projektben. Kucsera Ferenc mártírhalálát feldolgozó művei megtalálhatók a Vatikáni Múzeum gyűjteményében.

#kultihlető