2020. december 30., 09:30

Örömmel és boldogsággal éljük meg az új évet!

Többen megfogalmazták már, hogy ennél az évnél már csak jobb jöhet, szinte biztos, hogy boldogabb lesz a 2021-es esztendő.

Ezzel a megállapítással csak részben értek egyet, mert 2020-ban is megtapasztaltuk, hogy a szentendreiek számíthatnak egymásra, önzetlenül segítenek a bajba jutottaknak, akár ismeretlenül is.

Megtapasztaltuk, hogy tudunk együtt örülni az élet apróbb és nagyobb örömeinek.

Megtapasztaltuk, hogy tudunk őszintén figyelni egymásra, tudunk tiszteletet adni a másik embernek akkor is, ha nem értünk teljesen egyet vele.

Megtapasztaltuk, hogy tudunk türelmet gyakorolni azokkal is, akik ezt igencsak próbára teszik.

Megtapasztaltuk, hogy tudunk élethelyzeteket változtatni, problémákat megoldani, új lehetőségeket kipróbálni, tudunk közösen vigyázni a ránk bízott értékekre.

A 2021-es év minden bizonnyal nem lesz mentes bajoktól, nem lesz mentes számító rossz szándékoktól, nem lesz mentes anyagi nehézségektől.

Ezek ellenére, egyre többen tapasztaljuk és éljük meg, hogy a körülmények csak részben befolyásolják a gondolkodásunkat, cselekedeteinket.

Mert minden nap lehet boldog, amikor ajándékozunk magunkból, lehetőségeinkből, időnkből a másik szentendreinek.

Kívánom minden szentendrei polgárnak, hogy emlékezzen vissza és merítsen erőt a már megélt boldog napokból!

Kívánom minden szentendreinek, hogy egyre többen tapasztaljuk meg azt a semmihez sem hasonlító érzést, amikor magunkat adva jobbá tesszük környezetünket, jobbá tesszük közösségeinket és ezáltal jobbá formálódunk!

Fülöp Zsolt
polgármester