2021. április 18., 18:20

Laárné Szaniszló Éva, a Fidesz-frakció vezetője az adótorony új helyszínének keresése kapcsán nyílt levelet írt a polgármesternek. Fülöp Zsolt válaszában ismételten hangsúlyozta, hogy a tiltakozó lakók kérésének megfelelően rendeződött az ügy. A polgármester az indulatokat felkorbácsoló közbeszéd következményeire is felhívta a Képviselő Asszony figyelmét – példaként említve a Szentendre és Vidéke főszerkesztőjének életveszélyes megfenyegetését.

 

Laárné Szaniszló Éva Képviselő Asszony
részére

Szentendre

 

 

Tárgy: Válasz Laárné Szaniszló Éva Képviselő nyílt levelére

 

Tisztelt Képviselő Asszony!

Ön mindig minden alkalmat megragad arra, hogy felkorbácsolja az indulatokat.
Most is ezt teszi, és nem hajlandó szembenézni ennek a hangulatkeltésnek a következményeivel.

Az adótorony ügye az ott lakók petíciójában foglalt kérésnek megfelelően rendeződött. Valóban hiba történt. A felelős városvezetéshez hozzátartozik az is, hogy kijavítja a hibás döntést. Én ezt megtettem.
A véleményem nem változott az adótorony-bővítéssel kapcsolatban. Ezért is hoztam meg azt a döntést, hogy keressünk megnyugtató, hosszú távú megoldást a mobilszolgáltatóval – más helyszíneket megvizsgálva – annak érdekében, hogy Pismányban is megfelelő színvonalú legyen a mobiltelefon és internetszolgáltatás.
Az adótorony 1994 óta áll ezen az önkormányzati ingatlanon, amit most elbontunk, egyeztetve a szolgáltatóval, a szomszédos lakókkal és a Városi Szolgáltatóval.
Tehát nem lesz adótorony a Cseresznyés úti ingatlanon. Ahogy a város honlapján is olvasható: Új helyszínt keresnek az adótoronynak!
A döntés egyértelmű.

Ön azonban ezt az ügyet is hangulatkeltésre használja fel. Nem először tesz így: Ön, Képviselő Asszony most már sorozatosan csúsztat, feltételezéseket gyárt, majd ezeken felháborodik. Például, minden alapot nélkülözve, a városvezetést oltásellenességgel vádolta meg a közösségi médiában, amivel minősíthetetlen, alpári megnyilvánulásokat gerjesztett, ám ezeket nem moderálta.

Tisztelt Képviselő Asszony!

A közbeszéd alakulásában felelősségünk van. Legyen figyelmeztetés mindannyiunknak, hogy példátlan módon, életveszélyesen megfenyegették a Szentendre és Vidéke közszolgálati újságunk főszerkesztőjét, és eddig beazonosítatlan fehér port tartalmazó levelet küldtek neki. Akik ezt elkövették, átléptek egy határt.
Eddig „csak” írásban kívánták egyesek a másik szentendrei halálát a közösségi médiában, ami elfogadhatatlan. A másik ember megalázása, emberi mivoltának megkérdőjelezése először verbálisan vagy írásban … – tudjuk, hová vezet.
Bízom benne, hogy a Szentendre és Vidéke főszerkesztőjével történtek kijózanítják a Képviselő Asszonyt és pártját, és végre befejezik a szentendreiek egymás ellen uszítását.

Szentendre, 2021. április 16.

Üdvözlettel,

Fülöp Zsolt