Mozdulj, Szentendre! már a V8-ban is, április 2-től

Az önkormányzat 2024-ben újra meghirdeti a „Mozdulj, Szentendre!” programsorozatot, amely ingyenes közösségi edzések lehetőségét biztosítja a szentendreiek számára a tavaszi-nyári időszakban, immár bel- és kültéren egyaránt. A Postás strand és a Barcsay iskola melletti műfüves pálya mellett új helyszín a V8, mely a termes edzéseknek ad otthont már áprilistól.  A népszerű program a legmelegebb nyári hetekben szünetel, majd szeptembertől újra várja a sportolni vágyókat.

Korra, nemre való tekintet nélkül a következő mozgásformákhoz lehet csatlakozni: pilates, jóga (kezdő, gerinc-, hatha), koreografált torna, erősítés, alakformáló edzés, funkcionális tréning. A részvétel ingyenes, regisztrációhoz sem kötött. Egyedül tornaszőnyegre, ivóvízre és lelkesedésre lesz szükség! A szabadtéri edzéseken átöltözési lehetőséget nem tudunk biztosítani, ezért érdemes edzőruhában érkezni.

A programokon mindenki saját felelősségre vesz részt!

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

V8, a bowlingpálya előtti terem – keddenként 18:00-19:00

április 2. Gubián Zsuzsa gubianzsuzsa@gmail.com koreografált torna
április 9. Gubián Zsuzsa gubianzsuzsa@gmail.com koreografált torna
április 16. Nagy Andrea coachnagyandrea@gmail.com kezdő jóga-meditáció
április 23. Gubián Zsuzsa gubianzsuzsa@gmail.com koreografált torna
április 30. Nagy Andrea coachnagyandrea@gmail.com kezdő jóga-meditáció
május 7. Gubián Zsuzsa gubianzsuzsa@gmail.com koreografált torna
május 14. Nagy Andrea coachnagyandrea@gmail.com kezdő jóga
május 21. Szabó Zita sitayogayurveda@gmail.com gerincjóga
május 28. Nagy Andrea coachnagyandrea@gmail.com kezdő jóga
június 4. Nagy Andrea coachnagyandrea@gmail.com kezdő jóga
június 11. Gubián Zsuzsa gubianzsuzsa@gmail.com koreografált torna
június 18. Nagy Andrea coachnagyandrea@gmail.com kezdő jóga

 

Bemutatkoznak az edzők és az egyesületek:

Bless You Gym – Málnai Bea, Gubián Zsuzsi

A Bless You Gym edzés női speciális torna. Ez az egészségedre való 60 perces zenés gimnasztika bizony sport a javából, rendszeres gyakorlással bomba formába hoz rövid időn belül! Ettől még vonzóbb, magabiztosabb Nő lehetsz!

Az edzésprogram a női testalkatra jellemző izomcsoportokat arányosan formálja szép nőiesre, plasztikusra, úgy, hogy kezdőknek és haladóknak egyaránt kihívást jelentsenek az erősítő és nyújtó feladatsorok. Jól felkészült oktatók vezetik a vidám hangulatú kondicionáló órákat, bármikor be lehet kapcsolódni. A jókedv feledteti az edzéssel járó fáradtságot, a szuper zenék és zsírégető gyakorlatok kitartással garantáltan meghozzák a várva várt eredményt.

Óráink:
hétfő, szerda, péntek 18-19 óráig
Paprikabíró u. 16. (TIGÁZ volt épülete)
Tel.: 30/327 5608, 30/214 1584


Pilates – Heim Krisztina
Kriszvital Pilates

Joseph Pilates – eredetileg Contology névre keresztelt – bodymind módszere a XX. század elején született és azóta is töretlen népszerűségnek örvend – a mozgásszervi rehabilitációban és a prevencióban egyaránt elismert, rendkívül hatékony módszer.
A pilates több, mint egy ötcsillagos gerinctorna – szisztematikusan egymásra épülő, dinamikusan áramló, mintegy 500 gyakorlatból álló rendszer matracra és gépekre megálmodva, mely a test törzs izomzatára koncentrálva nyújta, erősíti és tetőtől talpig átmozgatja az egész testet. Rendszeres gyakorlóinak emellett szép tartást, kecses mozgást kölcsönöz.

“Hiszek a módszeremben. Soha nem volt szükségem gyógyszerekre. A sérülések mindig elkerültek. Az egész világon mindenkinek végeznie kellene a gyakorlataimat. Kiegyensúlyozottak és fittek lehetnének!”

17 éve oktatom a pilates-t, és ma már elmondhatom, hogy a Mester hitvallása egyben az enyém is. Hiszem, hogy a pilates rendszeres gyakorlásával 40 év felett is élhetünk egészséges, mozgékony, aktív életet.

Heim Krisztina

Szeretettel várok Mindenkit, fiatalokat, idősebbeket egyaránt a Mozdulj Szentendre! programsorozat részeként, aki szeretné kipróbálni ezt a mozgásformát.

További helyszínek, ahol találkozhatunk: Leányfalun csoportos edzés keretében szerdánként 19:00 órától a Faluházban.

Heim Krisztina, Peak Pilates oktató, preventív gerinctréner és személyi edző

 


Jóga – Szászi Ágnes, Benczédi László
Jógafészek

A Jógafészek tervezgetésekor az volt a célunk, hogy egy olyan családias jógastúdiót hozzunk létre, ahol nyugodt környezetben, kellemes hangulatban, elmélyülten jógázhatunk.

Családias, mert házaspár vagyunk, egymást segítve, kézen fogva járjuk a JÓGA útját, mely egy komoly önismereti út, és mindkettőnk számára a gyógyulás útja is egyben.

Családias, mert egy puha, meleg fészket szerettünk volna építeni, ahol a betérők nyugalomra, biztonságra lelnek, ahol jól érzik magukat, mint egy családban, miközben egészségük megőrzése-, vagy visszaszerzése érdekében mozognak.

Stúdiónk jelenlegi formájában 6 éve működik. Igyekszünk sokféle igényt kielégíteni, a laza átmozgató kímélő jógától egészen a dinamikus, erős állóképességet igénylő, haladó gyakorlásig.

Legfiatalabb gyakorlónk jelenleg mindössze 11, legidősebb pedig 84 éves – Ebből is látszik, hogy a jógát nem lehet elég korán, és soha nincs késő elkezdeni!

Szeretettel várunk mindenkit a Jógafészekben és a Mozdulj, Szentendre! programon:

  • aki szentendrei, és aki nem,
  • aki hallott már a jógáról, és aki még nem,
  • aki jógázott már, és aki még nem,
  • aki az erőteljes, dinamikus mozgást szereti, és aki a lágyabbat,
  • aki szeretné jól érezni magát a bőrében.
Szászi Ágnes és Benczédi László

Kapcsolat:

Szászi Ágnes: +36 70 630 1313
Benczédi László: +36 30 869 6484

Címünk: 2000 Szentendre, Dózsa György út 57.
Honlap: www.jogafeszek.hu
FB oldal: https://www.facebook.com/jogafeszek13


Erősítés, nyújtás – Kluka Borbála, Kelemen-Ryu Ju Jitsu 4. dan

7 éves koromban kezdtem el a ju jitsu tanulását, és lassan 30 éve gyakorlom nap mint nap. Szentendén és Óbudán édesapámmal közösen oktatunk gyerek és felnőtt csoportot is, és örömmel csatlakoztunk Szentendre Város Önkormányzatának kezdeményezéséhez, a Mozdulj, Szentendréhez! A hatékony ju jitsuhoz egyszerre kell erő, gyorsaság, állóképesség és jó mozgáskoordináció.Emellett kreativitás is, mivel a technikák egy életen át csiszolhatóak és variálhatóak egymással. A Mozdulj, Szentendre! program keretében szeretném megmutatni a mozogni vágyóknak, hogy milyen erősítő gyakorlatokat végezhetnek akár otthon is, eszközök nélkül. Az erősítés mellett természetesen a nyújtás és lazítás is fontos része az edzésnek, ezért az óra végén nyújtás és lazítás is lesz.

Edzéseink:
felnőtt és gyerek csoport minden kedden és csütörtökön 18:00-19:45
Szentendrei Református Gimnázium
2000 Szentendre Áprily-tér 3-5.

További információk:
jujitsu.hu
szentendrejujitsu.hu


Alakformáló edzés; funkcionális tréning – Mák Ildikó, Tóth Péter
Piramis SE

A Piramis Sportegyesület alapítása óta (1995) rendszeresen részt vesz az egészséges életmódra nevelés rendszerében, aktív szerepet vállal rendezvények szervezésben, lebonyolításában és segítésében. Igyekszünk pozitív példát és alternatívát mutatni a szabadidő hasznos eltöltéséhez. Kiemelt figyelmet fordítunk az utánpótlás korú gyermekek nevelésére.

Egyesületünk 2008. évben költözött jelenlegi helyére, ahol egy 120 més 60 m2-es edzőtermet, előteret, öltözőket és mellékhelységeket valamint egy kis konditermet és a sporteszközök tárolására alkalmas raktárt alakítottunk ki. A „saját” edzőterem bérlése lehetőséget nyújt professzionálisabb edzések tartására egyidőben több csoport  részére. Felszereltségünk lehetővé teszi a versenysportolók felkészítését.   

Egyesületünk edzői az alábbi edzéseket tartják:

  • Karate gyermek és felnőtt
  • Képességfejlesztő torna gyerekeknek
  • Aerobik, alakformáló torna
  • Cross training & fullbody alakformáló

Alakformálás – Szabó Zita Forma Stúdió

34 éve alapítottam a szentendrei Forma Stúdiót, ahol a szépségápolás része a mozgás és a jóga gyakorlás. Nálunk minden korosztály talál a maga számára testre szabott mozgásformát. Óráinkon családias, kellemes hangulat várja a vendégeket. Mozgásformák széles választéka biztosítja a látványos fejlődést, testi-lelki megújulást. Alakformáló, erősítő, hastánc, salsa, happy step, spinracing, nordic walking, gerinctorna, pilates, aikido, jóga órák közül lehet választani.

Az utóbbi években az egészségmegőrzés került fókuszba és ayurvéda életmódtanácsadás is színesíti szolgáltatásainkat. Az egészségmegőrzés része tudatosan kezelni a gerincünket, és hetente legalább kétszer olyan mozgásformát végezni amikor megemelkedik a pulzus oxigén jelenlétében és az erőnk felét használjuk fel.

A gerincjóga olyan modern mozgásrendszer a Hatha Jóga elemeivel, melynek célja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítása biztonságos, anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatokkal.

Alakformáló óránk a bemelegítés után minden testrészt átmozgat és közben megemelkedik a pulzus is, hogy az intenzív méregtelenítés beinduljon és az állóképesség is fejlődjön, majd az óra végén hosszabb nyújtás biztosítja a fizikai-pszichikai megnyugvást. Szeretettel várlak alakformáló és gerincjóga órámon a Mozdulj, Szentendre! programon és  kollégáimmal a Forma Stúdióban is, ahol biztos találsz Neked való
programot.

Szabó Zita
kozmetikus mester, aerobic sportoktató. jógaoktató
formastudio.hu


Nagy Andrea Coach-Nagy Andrea- mentális személyi edző

1992 óta testnevelőként dolgozom Szentendrén. Tartottam városi szinten sok sportfoglalkozást – oktattam úszást, tartottam vízi tornát, aerobikot több éven keresztül.
Az utóbbi években került fokozottabban a fókuszomba a mentális egészség megőrzésének témája. Hitvallásom, hogy aki a középpontjában van az az élet többi területén is jól teljesít, boldogságot él meg, elkerülik a betegségek. Ennek érdekében kezdtem tudásomat bővíteni és ma már több terület ismeretével egy komplex csomaggal tudom támogatni azt, aki szeretné segítségemmel megélni a mentális nyugalom és harmónia érzését.
A testgyakorlás területén a jógában azokat szeretném segíteni, akik kezdők, még nem voltak jóga órán vagy saját maguk szeretnének otthon jógázni, de nem tudják hogyan kezdjék el.

A mentális jóllét érdekében tett erőfeszítést tudom támogatni:

  • Egyéni vagy mini csoportos kezdő Hatha-jóga oktatással az alapoktól;
  • Hangtállal, illóolajokkal kiegészített csakraharmonizáló jógával a betegségek
    megelőzéséért;
  • Légzés- és illatmeditációkkal az elme lecsendesítéséért;
  • Egyéni life, ifjúsági és mindfulness coachinggal;
  • workshopokkal a különböző minőségek jobb megéléséért;
  • segítek megtalálni a napi fókuszt.

Szeretettel várok minden érdeklődőt a Mozdulj Szentendre 2024 programon a V8-ban, és a megkereséseket programon kívül is.

Elérhetőségeim:
E-mail: coachnagyandrea@gmail.com
Telefon: 06204992374
Face: https://www.facebook.com/coachnagyandrea70/?locale=hu_HU
insta: https://www.instagram.com/coachnagyandrea
#napifókusz