Mozdulj, Szentendre! 2024

Az önkormányzat 2024-ben újra meghirdeti a „Mozdulj, Szentendre!” programsorozatot, amely ingyenes közösségi edzések lehetőségét biztosítja a szentendreiek számára a tavaszi-nyári időszakban, immár bel- és kültéren egyaránt. A Postás strand és a Barcsay iskola melletti műfüves pálya mellett új helyszín a V8, mely a termes edzéseknek ad otthont már áprilistól.  A népszerű program a legmelegebb nyári hetekben szünetel, majd szeptembertől újra várja a sportolni vágyókat.

Korra, nemre való tekintet nélkül a következő mozgásformákhoz lehet csatlakozni: pilates, jóga (kezdő, gerinc-, hatha), koreografált torna, erősítés, alakformáló edzés, funkcionális tréning. A részvétel ingyenes, regisztrációhoz sem kötött. Egyedül tornaszőnyegre, ivóvízre és lelkesedésre lesz szükség! A szabadtéri edzéseken átöltözési lehetőséget nem tudunk biztosítani, ezért érdemes edzőruhában érkezni.

A programokon mindenki saját felelősségre vesz részt!

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

V8, a bowlingpálya előtti terem – keddenként 18:00-19:00

április 2. Gubián Zsuzsa gubianzsuzsa@gmail.com koreografált torna
április 9. Gubián Zsuzsa gubianzsuzsa@gmail.com koreografált torna
április 16. Nagy Andrea coachnagyandrea@gmail.com kezdő jóga-meditáció
április 23. Gubián Zsuzsa gubianzsuzsa@gmail.com koreografált torna
április 30. Nagy Andrea coachnagyandrea@gmail.com kezdő jóga-meditáció
május 7. Gubián Zsuzsa gubianzsuzsa@gmail.com koreografált torna
május 14. Nagy Andrea coachnagyandrea@gmail.com kezdő jóga
május 21. Szabó Zita sitayogayurveda@gmail.com gerincjóga
május 28. Nagy Andrea coachnagyandrea@gmail.com kezdő jóga
június 4. Nagy Andrea coachnagyandrea@gmail.com kezdő jóga
június 11. Gubián Zsuzsa gubianzsuzsa@gmail.com koreografált torna
június 18. Nagy Andrea coachnagyandrea@gmail.com kezdő jóga

 

Bemutatkoznak az edzők és az egyesületek:

Bless You Gym – Málnai Bea, Gubián Zsuzsi

A Bless You Gym edzés női speciális torna. Ez az egészségedre való 60 perces zenés gimnasztika bizony sport a javából, rendszeres gyakorlással bomba formába hoz rövid időn belül! Ettől még vonzóbb, magabiztosabb Nő lehetsz!

Az edzésprogram a női testalkatra jellemző izomcsoportokat arányosan formálja szép nőiesre, plasztikusra, úgy, hogy kezdőknek és haladóknak egyaránt kihívást jelentsenek az erősítő és nyújtó feladatsorok. Jól felkészült oktatók vezetik a vidám hangulatú kondicionáló órákat, bármikor be lehet kapcsolódni. A jókedv feledteti az edzéssel járó fáradtságot, a szuper zenék és zsírégető gyakorlatok kitartással garantáltan meghozzák a várva várt eredményt.

Óráink:
hétfő, szerda, péntek 18-19 óráig
Paprikabíró u. 16. (TIGÁZ volt épülete)
Tel.: 30/327 5608, 30/214 1584

 

 


Pilates – Heim Krisztina
Kriszvital Pilates

Joseph Pilates – eredetileg Contology névre keresztelt – bodymind módszere a XX. század elején született és azóta is töretlen népszerűségnek örvend – a mozgásszervi rehabilitációban és a prevencióban egyaránt elismert, rendkívül hatékony módszer.
A pilates több, mint egy ötcsillagos gerinctorna – szisztematikusan egymásra épülő, dinamikusan áramló, mintegy 500 gyakorlatból álló rendszer matracra és gépekre megálmodva, mely a test törzs izomzatára koncentrálva nyújta, erősíti és tetőtől talpig átmozgatja az egész testet. Rendszeres gyakorlóinak emellett szép tartást, kecses mozgást kölcsönöz.

“Hiszek a módszeremben. Soha nem volt szükségem gyógyszerekre. A sérülések mindig elkerültek. Az egész világon mindenkinek végeznie kellene a gyakorlataimat. Kiegyensúlyozottak és fittek lehetnének!”

17 éve oktatom a pilates-t, és ma már elmondhatom, hogy a Mester hitvallása egyben az enyém is. Hiszem, hogy a pilates rendszeres gyakorlásával 40 év felett is élhetünk egészséges, mozgékony, aktív életet.

Heim Krisztina

Szeretettel várok Mindenkit, fiatalokat, idősebbeket egyaránt a Mozdulj Szentendre! programsorozat részeként, aki szeretné kipróbálni ezt a mozgásformát.

További helyszínek, ahol találkozhatunk: Leányfalun csoportos edzés keretében szerdánként 19:00 órától a Faluházban.

Heim Krisztina, Peak Pilates oktató, preventív gerinctréner és személyi edző

 

 

 


Jóga – Szászi Ágnes, Benczédi László
Jógafészek

A Jógafészek tervezgetésekor az volt a célunk, hogy egy olyan családias jógastúdiót hozzunk létre, ahol nyugodt környezetben, kellemes hangulatban, elmélyülten jógázhatunk.

Családias, mert házaspár vagyunk, egymást segítve, kézen fogva járjuk a JÓGA útját, mely egy komoly önismereti út, és mindkettőnk számára a gyógyulás útja is egyben.

Családias, mert egy puha, meleg fészket szerettünk volna építeni, ahol a betérők nyugalomra, biztonságra lelnek, ahol jól érzik magukat, mint egy családban, miközben egészségük megőrzése-, vagy visszaszerzése érdekében mozognak.

Stúdiónk jelenlegi formájában 6 éve működik. Igyekszünk sokféle igényt kielégíteni, a laza átmozgató kímélő jógától egészen a dinamikus, erős állóképességet igénylő, haladó gyakorlásig.

Legfiatalabb gyakorlónk jelenleg mindössze 11, legidősebb pedig 84 éves – Ebből is látszik, hogy a jógát nem lehet elég korán, és soha nincs késő elkezdeni!

Szeretettel várunk mindenkit a Jógafészekben és a Mozdulj, Szentendre! programon:

 • aki szentendrei, és aki nem,
 • aki hallott már a jógáról, és aki még nem,
 • aki jógázott már, és aki még nem,
 • aki az erőteljes, dinamikus mozgást szereti, és aki a lágyabbat,
 • aki szeretné jól érezni magát a bőrében.
Szászi Ágnes és Benczédi László

Kapcsolat:

Szászi Ágnes: +36 70 630 1313
Benczédi László: +36 30 869 6484

Címünk: 2000 Szentendre, Dózsa György út 57.
Honlap: www.jogafeszek.hu
FB oldal: https://www.facebook.com/jogafeszek13


Erősítés, nyújtás – Kluka Borbála, Kelemen-Ryu Ju Jitsu 4. dan

7 éves koromban kezdtem el a ju jitsu tanulását, és lassan 30 éve gyakorlom nap mint nap. Szentendén és Óbudán édesapámmal közösen oktatunk gyerek és felnőtt csoportot is, és örömmel csatlakoztunk Szentendre Város Önkormányzatának kezdeményezéséhez, a Mozdulj, Szentendréhez! A hatékony ju jitsuhoz egyszerre kell erő, gyorsaság, állóképesség és jó mozgáskoordináció.Emellett kreativitás is, mivel a technikák egy életen át csiszolhatóak és variálhatóak egymással. A Mozdulj, Szentendre! program keretében szeretném megmutatni a mozogni vágyóknak, hogy milyen erősítő gyakorlatokat végezhetnek akár otthon is, eszközök nélkül. Az erősítés mellett természetesen a nyújtás és lazítás is fontos része az edzésnek, ezért az óra végén nyújtás és lazítás is lesz.

Edzéseink:
felnőtt és gyerek csoport minden kedden és csütörtökön 18:00-19:45
Szentendrei Református Gimnázium
2000 Szentendre Áprily-tér 3-5.

További információk:
jujitsu.hu
szentendrejujitsu.hu


Alakformáló edzés; funkcionális tréning – Mák Ildikó, Tóth Péter
Piramis SE

A Piramis Sportegyesület alapítása óta (1995) rendszeresen részt vesz az egészséges életmódra nevelés rendszerében, aktív szerepet vállal rendezvények szervezésben, lebonyolításában és segítésében. Igyekszünk pozitív példát és alternatívát mutatni a szabadidő hasznos eltöltéséhez. Kiemelt figyelmet fordítunk az utánpótlás korú gyermekek nevelésére.

Egyesületünk 2008. évben költözött jelenlegi helyére, ahol egy 120 més 60 m2-es edzőtermet, előteret, öltözőket és mellékhelységeket valamint egy kis konditermet és a sporteszközök tárolására alkalmas raktárt alakítottunk ki. A „saját” edzőterem bérlése lehetőséget nyújt professzionálisabb edzések tartására egyidőben több csoport  részére. Felszereltségünk lehetővé teszi a versenysportolók felkészítését.   

Egyesületünk edzői az alábbi edzéseket tartják:

 • Karate gyermek és felnőtt
 • Képességfejlesztő torna gyerekeknek
 • Aerobik, alakformáló torna
 • Cross training & fullbody alakformáló

Alakformálás – Szabó ZitaForma Stúdió

33 éve alapítottam a szentendrei Forma Stúdiót, ahol a szépségápolás része a mozgás és a jóga gyakorlás. Saját és családom igényeinek megoldására születtek meg szolgáltatásaink, így a természetes szépségápolás eredményességének fokozására hamar bevezettük az alakformáló órákat, majd mozgásformák széles választékát a hastánctól kezdve a társastánc, happy step, spinracing, nordic walking, pilates, aikido órákat, majd az elme lecsendesítésére a jógát.

Az utóbbi években az egészségmegőrzés került fókuszba és ayurvéda életmódtanácsadás is színesíti szolgáltatásainkat. Az egészségmegőrzés része hetente legalább kétszer olyan mozgásformát végezni amikor megemelkedik a pulzus oxigén jelenlétében, amikor még könnyedén kapunk levegőt és az erőnk felét használjuk fel.

Alakformáló óránk a bemelegítés után minden testrészt átmozgat és közben rövidebb szakaszban megemelkedik a pulzus is, hogy az intenzív méregtelenítés beinduljon és az állóképesség is fejlődjön, az órán preventíven figyelünk gerincünkre és az óra végén hosszabb nyújtás biztosítja a fizikai-pszichikai megnyugvást.

Szeretettel várunk alakformáló óránkon a Mozdulj, Szentendre! programon és  kollégáimmal a Forma Stúdióban is, ahol biztos találsz Neked való programot.

Szabó Zita
kozmetikus mester, aerobic sportoktató. jógaoktató

formastudio.hu

Szentendre, Dunakanyar krt. 46.


Nagy Andrea Coach-Nagy Andrea- mentális személyi edző

1992 óta testnevelőként dolgozom Szentendrén. Tartottam városi szinten sok sportfoglalkozást – oktattam úszást, tartottam vízi tornát, aerobikot több éven keresztül.
Az utóbbi években került fokozottabban a fókuszomba a mentális egészség megőrzésének témája. Hitvallásom, hogy aki a középpontjában van az az élet többi területén is jól teljesít, boldogságot él meg, elkerülik a betegségek. Ennek érdekében kezdtem tudásomat bővíteni és ma már több terület ismeretével egy komplex csomaggal tudom támogatni azt, aki szeretné segítségemmel megélni a mentális nyugalom és harmónia érzését.
A testgyakorlás területén a jógában azokat szeretném segíteni, akik kezdők, még nem voltak jóga órán vagy saját maguk szeretnének otthon jógázni, de nem tudják hogyan kezdjék el.

 • Mentális jóllét érdekében tett erőfeszítést tudom támogatni:
 • Egyéni vagy mini csoportos kezdő Hatha-jóga oktatással az alapoktól;
 • Hangtállal, illóolajokkal kiegészített csakraharmonizáló jógával a betegségek
  megelőzéséért;
 • Légzés- és illatmeditációkkal az elme lecsendesítéséért;
 • Egyéni life, ifjúsági és mindfulness coachinggal;
 • workshopokkal a különböző minőségek jobb megéléséért;
 • segítek megtalálni a napi fókuszt.

Szeretettel várok minden érdeklődőt a Mozdulj Szentendre 2024 programon a V8-ban, és a megkereséseket programon kívül is.

Elérhetőségeim:
E-mail: coachnagyandrea@gmail.com
Telefon: 06204992374
Face: https://www.facebook.com/coachnagyandrea70/?locale=hu_HU
insta: https://www.instagram.com/coachnagyandrea
#napifókusz