Kutyafuttató

▶ Sziget utca vége, régi MAHART-kikötőnél

A különböző fórumokon elhangzott lakossági kezdeményezéseknek eleget téve az önkormányzat kutyafuttató létesítéséről döntött. Az eredetileg a Püspökmajor- lakótelepre tervezett futtatót végül nem építették meg, azt lakossági kérésre a Sziget utca végénél található gyepes területen alakították ki, ami korábban is kijelölt kutyafuttató hely volt. A kivitelezés 2018. év végén zajlott, és részleteiben az eredeti tervek szerint valósult meg, azzal a különbséggel, hogy itt nem volt szükség kerítés építésére.

A kutyáknak a gazdával közös programokra és kutyatársaságra van szükségük az egészséges élethez. Városi környezetben erre a legjobb megoldás a kutyafuttatók használata, ahol az ebek póráz és szájkosár nélkül szaladgálhatnak és játszhatnak, és amely örömteli, szórakoztató szabadidős elfoglaltságot biztosít a kutyáknak és gazdáiknak egyaránt.

A Duna-parti Sziget utca végénél található, igényesen kialakított, agility kutyafuttató elemekkel, szemetesedényekkel, padokkal és információs táblával fel- szerelt kutyafuttató megépítésével Szentendre Város Önkormányzata a felelős állattartást kívánja elősegíteni.