A GYEPMESTER ELÉRHETŐSÉGE:

Tolnai József Tel.: +36 20 931 6948 (8:00 – 18:00-ig)

A gyepmesteri telep címe: Szentendre, külterület 0272/3 hrsz. (a Szentlászlói út felől közelíthető meg)

Ügyfélfogadási rend: hétfőtől péntekig 9:00 – 13:00-ig (hétvégén egyeztetés alapján)

GYEPMESTERI SZOLGÁLTATÁSOK

A gyepmester feladata a gazdátlan vagy gazda nélkül kóborló ebek és macskák befogása és elhelyezése legfeljebb 14 napig, valamint az elhullott tetemek begyűjtése. A gyepmesteri telepre csak a gyepmester által befogott állat kerülhet. Miután a gyepmester átadja a befogott állatot a telepvezetőnek, a továbbiakban ő intézkedik az állat szabályzat szerinti tartásáról és dönt a további sorsáról (kiadás tulajdonosnak, átadás állatvédő egyesületnek stb.). A beteg állatokat minden esetben a gyógyulásukig, illetve maximum 14 napra elkülönítik.

A befogott állatot tulajdonosa akár a 14 napon belül is kiválthatja, ha kiegyenlíti a felmerült költségeket (befogási, állatorvosi és tartási díj) valamint a beültetett és regisztrált mikrochip árát. Harapott kutyát csak 14 nap után lehet kiváltani.

A kiváltás menete: a kutyát állatorvosi igazolás ellenében a telepvezető adja ki a tulajdonosnak, és az állat nyilvántartási lapjára felvezeti a kiadás okát és idejét. A nyilvántartási lap másolatát kérésre a tulajdonos is megkaphatja. Felhívjuk figyelmüket, hogy minden állat kizárólag oltási könyvvel és chippel ellátva kerülhet ki a telepről. (Azaz a chippel korábban nem rendelkező állatok esetén meg kell fizetni a chip behelyezést és regisztrációs költségét, valamint az oltás állatorvos által számlával igazolt díját és az oltási könyv árát is.)

Örökbefogadás a helyszínen kitöltött örökbefogadási nyilatkozattal lehetséges. A díja: az örökbefogadás költsége, valamint a chip és a regisztráció díjának összege (amennyiben az állat nem rendelkezett ilyennel).